De 1 martie, cei mici, dar și cei mari, se bucură de tradiția oferirii unui Mărțișor – un simbol al sosirii primăverii. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat, zilele trecute, că nu vede cu ochi buni gestul, în contextul pandemiei de COVID, și a strecurat și un citat biblic în discursul său.

 Imagine

 “O să răspund cu un citat din Biblie”, a răspuns, vineri, Vlad Voiculescu, întrebat de jurnaliști dacă cei mici au voie să împartă Mărțișoare la școală. „Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, a spus Voiculescu, citând din Biblie. Tot el a sugerat ca cei mici să facă acest gest de prietenie folosind mânuși de unică folosință. În același context, trecând de la copii la adulți, el a mai spus: „În principiu, sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare”.

Citatul Biblic expus de Vlad Voiculescu nu a rămas fără ecou. Inițial, și-a dezamăgit propriul electorat – USR-Plus fiind un partid care evită culturile religioase. De altfel, consilierii din administrația locală au refuzat să depună jurământul, anul trecut, cu mâna pe Biblie și folosind expresia „Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. Apoi, Vlad Voiculescu a primit o replică dură chiar de la ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că ar fi “o exagerare fără margini ca vreo autoritate a statului să își poată imagina că poate opri bucuria copiilor de a împărți mărțișoare”. Acesta îl ironizează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: “Citatul corect este <<Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos>>. Nu aș vrea să îmi scape și mie un citat biblic din Plângerile lui Ieremia, de exemplu”, a declarat Cîmpeanu, duminică seară, pentru HotNews.ro.

“Școlile, în momentul de față, sunt în subordinea Ministerului Educației, iar ministerul nu a primit nicio solicitare în sensul recomandării de a purta mănuși când oferim mărțișoare sau flori și nici nu avem competențe epidemiologice. Astfel, pentru 1 martie noi nu am trimis nici recomandare, nici interdicție cu privire la a oferi mărțișoare cu sau fără mănuși”, a mai declarat Cîmpeanu pentru sursa citată.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentClotilde Armand îi cere 50 de mii de euro Oanei Lovin pentru că i-a afectat imaginea
Articolul următorSUA. În 2022 începe vaccinarea copiilor cu seruri anti-COVID!