Anunț de la Ministerul Educației. Ministrul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022 din cauza faptului că predarea online nu a funcționat în mod corespunzător, a declarat într-o intervenție telefonică, la Digi24, ministrul de resort Sorin Cîmpeanu.

 

”Ministerul Educației va propune, din timp, extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022. Ministerul Educației oricum susține ideea extinderii perioadei de cursuri pentru învățământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat perderi, deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Astfel, pe lângă cele două semestre, va apărea și al treilea. Deci se va trece din nou la vechiul format de trei semestre, cu o vacanță de vară mai scurtă.

„Sunt argumente pro și argumente contra. Este nevoie de consultare publică”, a spus ministrul.

În plus, Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor şi Federația Spiru Haret vor decide pentru toți copiii și părinții din România dacă noul an școlar va începe pe 13 septembrie 2021 – așa cum s-a decis sau se vor face noi modificări.

Societatea Academică din România prevede ca anul şcolar următor să fie modificat, și să înceapă la 1 septembrie, în loc de 13 septembrie, aşa cum este prevăzut acum prin Ordinul de ministru publicat în februarie.

Ca argument, coaliţii din educaţie nu aduc în discuție doar pandemia, ci susţin că cele trei luni de vacanţă de vară afectează procesul de învăţare al celor mici, mai ales în cazul familiilor defavorizate. De aceea, prin începerea la 1 septembrie, ar fi salvate două săptămâni de învăţare.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDNA, îngenuncheată. Achitări în linie într-un dosar celebru. Un om a murit
Articolul următorDupă condamnarea Ioanei Băsescu, apar problemele și pentru EBA! Scandal uriaș în Parlament