Autorul cărții „Spovedania lui Rizea”, Cristian Rizea, se află în arest din noiembrie, anul trecut, în penitenciarul nr. 15 din Chișinău. Acesta a fost încarcerat în vederea extrădării, după ce fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia.

Din spatele gratiilor, unde avocații săi spun că nu ar trebui să se afle, Rizea face apeluri publice către noul președinte, Maia Sandu.

Imagine

Fostul deputat a publicat mai multe scrisori deschise în care a semnalat abuzurile la care este supus, inclusiv faptul că nu i-a fost soluționată cererea de azil.

În ultima sa scrisoare adresată președintelui Maia Sandu, Cristian Rizea o informează că a depus o cerere de anulare a decretului prin care Igor Dodon îi retrage, în mod ilegal – susține acesta, cetățenia moldovenească.

„A patra scrisoare către Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu
Stimată doamnă Maia Sandu – Președinte al Republicii Moldova

Doresc să vă informez că vineri, în data de 22 ianuarie 2021, am depus către dumneavoastră la Președinția Republicii Moldova, solicitarea de retragere a decretului nr. 165 emis de fostul președinte Igor Dodon în data de 2 noiembrie 2020.

Totodată am depus toate documentele și dovezile care atestă faptul că fostul președinte Igor Dodon a încălcat în mod flagrant legile Republicii Moldova!

Nu cer clemența nimănui!

Cer doar respectarea și aplicarea legilor Republicii Moldova!
Am credință că instituția prezidențiala pe care cu onoare o conduceți, va reuși să facă dreptate!”, a transmis Cristian Rizea.

Imagine

La această scrisoare publicată pe rețelele sociale, Rizea i-a etichetat și pe ministrul Justiției din Republica Moldova, Olesea Stamate, pe fostul președinte al României Traian Băsescu și pe actualul președinte, Klaus Iohannis

„Spovedania” l-ar putea costa viața?

Fostul politician, care a pus pe jar toată clasa politică și toți „băieții deștepți” abonați la banul public prin „spovedania” sa, dorește să ispășească pedeapsa primită în România, de 4 ani și 8 luni – pentru trafic de influență, în Moldova. Rizea spune că se teme pentru viața lui, susținând că reîntoarcerea în țară va duce la o execuție.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPoporul cere decretarea doliului național. Klaus Iohannis, pe pârtie, la schi
Articolul următorGabriela Firea, Nicușor Dan, Iohannis și Vlad Voiculescu au marcat puternic în a doua zi după tragedie. Declarații halucinante