Un prieten pe FB îmi spunea ca opțiunea sa politica este AUR “pentru ca sunt patrioți”.
Respect optiunea sa mai ales ca avut altele anterioare eșuate.
DEX-PATRIOTISM:”SENTIMENT DE DRAGOSTE ȘI DEVOTAMENT FATA DE PATRIE ȘI POPOR,STATORNICIT IN DECURSUL ISTORIEI.”
George Simion și ceva membri AUR s-a bătut cu”PATRIOȚII” maghiari printre coroane și morminte la cimitirul eroilor din Valea Uzului.
ȘI UNII ȘI ALTII,DORNICI SA NE ARATE DRAGOSTEA ȘI DEVOTAMENTUL FATA DE PATRIE ȘI POPOR!
Sa nu va mirați,la unii prinde.
Apropo de istorie,ieri 04 Iunie s-au împlinit 102 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.
ÎMI PERMIT SA RECOMAND MINISTERULUI EDUCAȚIEI SA NU CUMVA SA PUNĂ TRATATUL DE LA TRIANON SUBIECT LA BAC,VOM AVEA REZULTATE DEZASTRUOASE,MAI BINE ANDREEA ESCA CA TOT APĂRUSE INTR-UN MANUAL DE ISTORIE!
Revin la cimitirul din Valea Uzului și AUR,cred ca George Simion intr-o ceata de lecturi facile confunda PATRIOTISMUL cu NAȚIONALISMUL și din pacate nu este singurul.
DEX-NAȚIONALISM:”TENDINȚA DE A APRECIA EXCESIV ȘI EXAGERAT TOT CEEA CE APARȚINE PROPRIEI NAȚIUNI” și”IDEOLOGIE ȘI POLITICA CARE URMĂREȘTE ÎNTREȚINEREA IZOLĂRII ȘI AȚÂȚAREA URII ÎNTRE DIFERITE NAȚIONALITĂȚI”!
Patriotism sau naționalism in cimitir?
Tot mai multe voci la tv sunt îngrijorate de investițiile guvernului maghiar in sport și infrastructura in Ardeal,cu rezultate negative pentru România.
PAI PATRIOȚI FIIND,GUVERNUL ROMÂNIEI NU POATE INVESTII TRIPLU,ASTA PANA CÂND ARDELENII”AJUTAȚI”SA AJUNGĂ LA IDEEA CA NU SUNT INVESTIȚII PENTRU CA ORICUM VOTEAZĂ CU CINE NU TREBUIE?
Am avut pe FB divergente de opinie cu o ziarista pe care o prețuiesc,îmi spunea ca”lentoarea” noastra o sa ducă la Pașapoarte pentru Ardeal,curios,mai ales ca doamna are acum cetățenie SUA,partenerul nostru strategic de nădejde.
DRAGI BUNICI,CU PENSII PANA ȘI PESTE 2000 LEI,PENTRU CA PATRIOTISMUL ESTE LEGAT DE ISTORIE ȘI SCOALA A UITAT-O,VA ROG SA LE SPUNE-ȚI NEPOȚILOR POVESTI CU DECEBAL,MIRCEA,ȘTEFAN,MIHAI CARE A AVUT OASTE DE SECUI CÂND A FĂCUT UNIREA ȘI POATE II ÎNVĂȚAȚI CÂNTECUL”PRESĂRAȚI PE-A LOR MORMINTE ALE LAURILOR FLORI”,NE INFIORAM CÂND ÎL CÂNTAM COPII FIIND!
SANATATE!

Articolul precedentSa nu vorbești în numele celor pe care nu ii controlezi!
Articolul următorMiron Mitrea despre Legea impotriva instigării: „Cine aplică lega o va face și în funcție de interese”