Pentru CEO JP Morgan, Jamie Dimon, vine un uragan economic și se așteaptă la rezultate proaste. Pentru guvernanții de la București suntem într-o situație foarte dificilă, din cauze externe, dar au făcut ce trebuia și totul va fi bine. Guvernul Ciucă este în spagat între economia de producție și economia de consum. Se bucura că oamenii dau năvală la concedii și petreceri și ii cresc încasările la buget și ne recomandă precauția și cumpătarea la consumul energetic. Dacă apar ceva dezechilibre trimite ANAF – ul pentru compensații. Nu a ieșit niciun responsabil guvernamental să ne spună să ținem de fiecare bănuț, ba, pentru tineri, s-au lansat programe de creditare.
Totuși, românii văd ce se întâmplă în lume și se îngrijorează. Simt pe propria piele că traiul lor se deteriorează chiar dacă Guvernul face în fiecare zi câte ceva și când nu ia decizii dezbate politici pe termen lung. La temerile și nemulțumirile românilor singurul care se simte dator să răspundă zilnic este Marcel Ciolacu, formal președinte al Camerei Deputaților, informal, premierul României. Că din dialogurile dezordonate adeseori fiecare ia ce vrea nu pare să îngrijoreze PSD, mulțumit că este cel care face agenda publică. Este și motivul pentru care presa remarcă dominația PSD în guvernare și este îngrijorată de viitorul PNL. Și PSD se simte mulțumit de succesul repurtat și o tine tot așa. PNL se face că nu aude criticile presei și lasă doar PSD să răspundă și să dea explicații.  PSD și PNL au votat la braț majorările de salarii în sistemul bugetar, dar doar Marcel Ciolacu s-a justificat și a rămas pe sticlă.
În alta ordine de idei, PNL și-a ales statutar echipa de conducere, s-a pus la adăpost de tăvălugul  alegerilor interne. PSD urmează. PSD urmează și la guvernare. Urmează și reformă administrativă și ordine în visteria țării și alocarile bugetare.
Se vede treaba că Marcel Ciolacu nu a jucat fotbal în tinerețe. Altfel ar înțelege ca el și echipa sa sunt lăsați în off side și că supra-mediatizarea din prezent a PSD este doar o documentare și arhivare jurnalistică a temelor din campaniile electorale viitoare. De ce nu întreabă nimeni de baronul de Neamț, Ionel Arsene? Pentru că, acum, nu e rost de câștig pe seama PSD. Acum furnicuțele sunt la lucru, nu e momentul pentru confruntare.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAlexandru Rafila: Guvernul a aprobat înființarea ANDIS, ce preia spitalele regionale. Vor fi 52 de posturi ocupate la sfârșitul anului
Articolul următorPATRIOTISMUL,FAZA PE CIMITIRE?