281 la 0. Florin Cîțu este pulbere. Moțiunea de cenzură a trecut cu un scor fantastic. PNL a jucat atât de wow încât are un președinte care nu este susținut de nimeni! Nici măcar de propriul partid. Klaus Iohannis rămâne doar cu pelerina lui Superman, poate recuzită pentru alte spectacole. Scorul copleșitor obținut în Parlament spulberă orice șansă ca Florin Cîțu să mai fie nominalizat premier vreodată în viață. Oricine s-ar agăța de pelerina lui l-ar urma în prăbușirea fantastica pe asfaltul din Piața Constituției.
USR a dat lovitura fatală la PNL, dar are un album foto impresionant. Cătălin Drulă accepta că este ministrul 0 Km  de autostradă. Claudiu Năsui spune “pentru” documentului în care se constată falimentul a mii de IMM-uri și starea “la pământ” a capitalului românesc. Încă nu știm ce surprize le-a rezervat Cristian Ghinea românilor în PNRR, dar USR îl urechează și apreciază drept corectă afirmația că “absorbția fondurilor europene este la pământ”. La Sănătate, USR este de acord că “a ratat toate țintele”, deși a schimbat 2 miniștri.
PSD defilează în Parlament. Marcel Ciolacu a anticipat un scor astronomic la motiune și a atins ținta cu o eroare de numai 2 voturi. 281 în loc de 283! Și, foarte important, niciun vot pentru deja fostul premier, Florin Cîțu. 
Dar PSD câștigă în Parlament și trebuie să meargă pe cioburi în piața publică. Nervii românilor sunt la pământ. Oamenii sunt speriați de sărăcie, de boală, de pierderea locurilor de muncă. Nu este timp și PSD trebuie rapid să reconstruiască speranța și încrederea oamenilor.  Marcel Ciolacu a jucat politic magistral. Are și o soluție națională, pentru omul din stradă sătul de proceduri și mecanisme politice complicate și adeseori confuze? Va rezista Marcel Ciolacu să privească doar la cetățeni și să nu privească în ochi hidra cu capetele ei înșelătoare? Hidra a fost ucisă de Hercule, care și-a otrăvit săgețile cu sângele ei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMoțiunea anti-Cîțu a fost VOTATĂ. Florin Cîțu a fost DEMIS
Articolul următorPreședintele Iohannis: ”Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul este criză”