Într-o conferință de presă susținută în fața Ministerului Sănătății marți, la prânz, alături de premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Nelu Tătaru a abordat subiectul detașării medicilor în timp de pandemie.

Conform acestuia, medicii în continuare vor fi tratați în regim militar și vor fi detașați la ordin în alte orașe sau oriunde e nevoie de aceștia. Nelu Tătaru a subliniat că medicii au un spor în plus, de 50%, cât și bani reprezentând diurna.
„Suntem într-o creștere progresivă, vom avea două săptămâni dificile în care va trebui să reimpunem aceste măsuri de reintrare în carantină. (…) Legislația care intră astăzi în vigoare ne va oferi pârghiile necesare pentru a scădea numărul infectărilor.
(…) Suntem într-o perioadă de creștere ușoara. (n.r. astăzi s-au înregistrat 966 cazuri noi de COVID în România).”, a declarat Tătaru.

Despre blamatul program al detașărilor fără drept de apel ale medicilor, ministrul Sănătății a spus, vizibil încurcat de tema de discuție aleasă de jurnaliști, că speră ca acestea să se facă într-un mod voluntar, dar obligativitatea rămâne.
„Am evaluat fiecare medic de terapie intensivă, în vederea ca în perioada următoare vom avea nevoie de detașări. Sperăm că acest act să se facă voluntar!”, a spus ministrul Sănătății.

Articolul precedent994 cazuri noi in România! Orban spune că 4.000 de cetățeni români intră de azi în vizorul DSP-urilor pentru internare forțată
Articolul următorEugen Teodorovici, contracandidatul lui Robert Negoiță?