Într-o intervenție susținută marți, în fața Ministerului Sănătății, premierul Ludovic Orban, flancat de ministrul Sănătății Nelu Tătaru și vicepremierul Raluca Turcan, a făcut declarații despre felul în care se va aplica noua lege a carantinei.

Orban a susținut că puterea de decizie este, în majoritatea cazurilor, în mâinile Direcției de Sănătate Publică. DSP-urile vor decide, deci, cine intră obligatoriu în spital și cine nu, ba mai mult, va decide și ce se va întâmpla cu persoanele care au luat contact cu cele infectate.

„(…) Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuției: Cea legată de cei peste 4 mii de cetățeni români care fie au ieșit la cerere din spital înainte de a fi vindecați, fie au fost diagnosticați pozitiv și nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, DSP-urile, în baza unei decizii ale ministrului, vor emite decizii care să cuprindă comunicativitatea izolării la domiciliu, cât și obligativitatea reevaluării stării de sănătate, urmând ca în cazul în care s-au vindecat, testul ieșind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici, rămân 14 zile în izolare la domiciliu. Dacă au simptome să se dispună prin decizia directorilor DSP reinternarea în spital.
Persoanele care sunt suspecte de COVID: pentru ele DSP va emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar după diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, se vor emite deciziile de tratare în spital”, a declarat Ludovic Orban.

Se va da un ordin care privește gestiunea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de COVID

„Am discutat despre un aspect extrem de important – derularea anchetei epidemiologice. Se va emite un ordin care să stabilească foarte clar modul în care se va efectua ancheta și măsurile care se dispun persoanelor care au intrat în contact cu persoana care a fost diagnosticată cu COVID”, a mai spus premierul.

Astăzi, în România, s-au înregistrat 994 cazuri noi de COVID-19.

Articolul precedentS-a aflat motivul pentru care Petre Daea nu a mai apărut în spațiul public! „Vă anunț că…”
Articolul următorMinistrul Tătaru s-a fofilat când a venit vorba de detașarea obligatorie a medicilor. Răspuns halucinant!