Nu numai cuvântul “anticiclon” i-a jucat festa ministrului mediului, Costel Alexe, atunci când şi-a redactat teza de doctorat „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane.”

Publicaţia reporteris.ro a dezvăluit azi că mai multe pagini sunt plagiate dintr-un studiu și o carte apărute anterior susținerii tezei. În bibliografia obligatorie nu apar sursele citate, semn că Alexe şi-a premeditat furăciunea. Într-un caz, Alexe a preluat un fragment cu tot cu o greșeală de tehnoredactare. 

Dovada copy-paste-ului apare și din faptul că, la un moment dat, Alexe a preluat un fragment de la Costică și Stoleriu cu tot cu o greșeală de tehnoredactare din sursa primară.

Cuvântul „anticilonului” apare scris în textul original (în loc de „anticiclonului”) și tot așa a fost preluat și în doctoratul lui Costel Alexe 

Ministrul a copiat grosolan din lucrarea „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei”. Autorii, Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu, sunt doi universitari din Iași care au întocmit acest studiu în cadrul unui contract atribuit de Fundația Corona. Studiul era necesar elaborării planului de management pentru situl aflat lângă Iași. O bună parte din acest document se regăsește în teza susținută ulterior de Costel Alexe, fără ca acesta să îl menționeze în doctoratul său.

Klaus Iohannis a promis recent că politicianul, prins că a plagiat, zboară din politică. 

Articolul precedentGabriela Firea îi face plângere penală lui Nicuşor Dan. Solicită prin instanţă 100.000 euro daune
Articolul următorMama candidatului Ciucu, angajată consiliera lui Cîţu, la ANAF şi ANSVSA