30 de miliarde de euro. Este suma discutată de premierul Florin Cîțu chiar în aceasta seară cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Prim-ministrul încearcă să acopere lipsa de pricepere a ministrului rezist, Cristian Ghinea. Trebuie să lupte pentru România asemenea lui Tom Cruise în “Misiune imposibilă”. Pentru că în data de 11 mai 2021,Romania este țara cu vicepremier suspectat de fraudă cu fonduri europene, iar la Bruxelles orice discuție e documentată corespunzător și aspectul nu poate scăpa atenției. Iar Dan Barna se califică drept penal prin definițiile pe care tocmai domnia sa le-a dat termenului. Departamentul de Lupta Anti Fraudă a trimis la DNA dosarul în care se cercetează cum au fost cheltuiți banii europeni de un grup din care făceau parte Dan Barna și sora sa. Acuzație la care Comisia Europeană este cea mai sensibilă : corectitudinea cu care se cheltuiesc banii europeni. Suspiciunea există și nu are cum să nu atârne greu in felul în care sunt priviți românii la Bruxelles. E o piatra de moară la gâtul lui Florin Cîțu. Cum este de altfel această alianță toxică la gâtul liberalilor.
Dacă era om de stat, Dan Barna nu pregeta să-și prezinte demisia. Nu ai voie să lași nicio umbră asupra interesului general din partea intereselor personale. Chiar și dacă ar fi lacrimă, domnul vicepremier știe foarte bine că în politică nu contează atât cum ești, ci cum ești perceput. Și România nu poate fi receptată pozitiv în actuala situație. E competiție, e concurență și porumbelul cu dosarul Barna a ajuns în mod clar la Bruxelles. E o armă redutabilă împotriva României pe care doar un gest bărbătesc și curajos o putea neutraliza. Atât era nevoie. Gestul pe care Dan Barna l-a cerut de atâtea ori de la numeroși reprezentanți ai PSD și chiar de la PNL. “Tratează – i pe ceilalți asa cum vrei să fii tratat la rândul tău!” Este un proverb plin de înțelepciune. Este un proverb cu arie de acțiune limitată doar la cei care ridică ochelarii, nu pentru cei care simulează lucrul pe calculator.
Dan Barna a declarat în fața întregii prese că este liniștit. Pentru el. Dar pentru țară? Domnule Barna, în politică totul nu este decât o simplă coincidență! Și niciun politician care se respectă nu acceptă să fie ținut la saramură timp de 2 ani în loc sa facă un pas în lateral și să ceară urgentarea investigațiilor.

Sursa: Realitatea Din PSD