Marcel Ciolacu este noul președinte al Grupului de prietenie Pro America, din Parlamentul României. Președintele Camerei Deputaților i-a luat locul lui Ludovic Orban, care nu mai face parte din această structura parlamentară.
Liderul social democrat a marcat desființarea grupurilor de prietenie cu Rusia și Belarus odată cu alegerea sa în noua funcție, dar și obiectivele prioritar  economice ale noilor responsabilități.
De menționat ca din Grupul parlamentar de prietenie Pro America fac parte și premierul, Nicolae Ciucă, și președintele Senatului, Florin Cîțu.
Iată mesajul președintelui PSD:
“Sunt onorat că am preluat conducerea grupului PRO-America din Parlament într-un moment în care Parteneriatul Strategic cu SUA se află la cel mai înalt nivel și în aceeași zi în care am desființat grupurile de prietenie cu Federația Rusă și Belarus. 
Voi continua să împărtășesc viziunea de politică externă și de securitate a României care se bazează pe cei trei piloni: statutul de membru UE, rolul în cadrul alianței NATO și Parteneriatul Strategic cu SUA. 
Voi urma fără ezitare calea pe care am ales-o în urmă cu 30 de ani, aceea de membru puternic al comunității transatlantice, care contribuie semnificativ la securitatea și prosperitatea sa. 
Obiectivele mele ca președinte al grupului PRO-America vor viza în principal crearea unui mediu propice pentru afaceri și investiții prin:
–  sporirea predictibilității și transparenței legislației fiscale;
– asigurarea unui cadru legislativ stabil și transparent, care să ofere beneficii economiei naționale și investitorilor;
– identificarea de noi oportunități pentru investiții americane (de ex. în energie)”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSorin Grindeanu: „Mircea Geoană poate fi un candidat redutabil care să câştige alegerile” – Pe cine propune PSD
Articolul următorVasile Dîncu: „Nu există date despre un eventual atac al Rusiei la gurile Dunării sau în Moldova