Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că nu există date conform cărora Rusia ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova.

”Ceea ce se întâmplă în Transnistria, este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria. Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a afirmat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24. 
 
Ministrul Apărării Naţionale a spus că, deşi nu există date care să indice că va exista “un atac al Rusiei la gurile Dunării sau la adresa Moldovei”, iar multe declaraţii sunt unele “politice”, acţiunile Rusiei, care a atacat recent Odesa, sunt de natură a îngrijora.  
 
“Acest moment nu este un moment în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac, dar suntem vigilenţi şi prin toate forţele de pe flancul estic supraveghem această situaţie şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a adăugat ministrul Apărării. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMarcel Ciolacu, noul președinte al Pro America
Articolul următorGuvernul României îşi menţine angajamentul de aderare la zona euro