Președintele PSD, Marcel Ciolacu, insistă asupra revenirii la piața reglementată pentru energie și gaze. Prezent la acțiunile PSD Dâmbovița, liderul social democrat a declarat la Târgoviște că liberalizarea pieței energiei s-a dovedit cea mai păguboasă decizie a guvernărilor de dreapta pentru români și economia românească. Reglementarea temporară a pieței nu este o inovație PSD, este o tendința europeană. “Îl așteptăm pe ministrul Energiei pentru că el trebuie să fie inițiatorul acestor programe, să găsim soluția cea mai bună pentru români, atât în zona casnică, dar și non-casnică, în economie. România are capacități de producție pe care nu le-a gestionat coerent până la acest moment”, a declarat președintele PSD.
 “La nivel european se vorbește din ce în ce mai mult de reglementare, nu de compensare. Anumite state, cum ar fi Franța au făcut și naționalizări. (…) In acest moment, ținând cont că totul este compensat de stat, nu mai are rost ca eu, primărie sau agent economic, să negociez prețul cu cineva”, a explicat Marcel Ciolacu neajunsurile cadrului legislativ actual, pentru care unii analiști sunt de părere că nu mai există bani și că sleiește bugetul de stat.
Este de menționat ca PSD a criticat constant activitatea ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu, în funcție încă din 2020 și autor al liberalizării anticipate a pieței energiei. În consecință, nu este exclus ca drumurile PSD și PNL să se despartă în cazul unei crize majore în iarnă în cazul unor revolte și nemulțumiri crescânde ale populației, dar liderul social democrat nu pierde nicio ocazie de a lauda și confirma bunele relații dintre PNL și PSD. 
În alta ordine de idei, președintele PSD a dat asigurări că România nu va avea probleme dacă Putin oprește gazul, nici acum, nici peste 3 luni, nici peste 5 luni. România este pregătită și problema rationalizării consumului populației nu s-a pus în România și nici în Europa. E important să se caute eficientizarea energetică, dar Marcel Ciolacu spune că, în aceasta privință, este mai speriat de Nicușor Dan decât de Vladimir Putin.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședinte PSD vrea preț reglementat la energie
Articolul următorFALS TRATAT DE…SOLIDARITATE?