Recunosc,mi-am inspirat titlul din”FALS TRATAT DE VÂNĂTOARE” al lui Odobescu,in rest,deși este la moda,jur ca nu am plagiat nimic.
In ultimul timp,războiul din UCRAINA,iarna ce o sa vina fără gazele Rusiei,au determinat redescoperirea cuvântului SOLIDARITATE,mai ales in UE.
Incerc sa fac o trecere succinta prin DEX.
SOLIDARITATE:solidar,răspundere colectivă.
Se pare ca solidaritatea poate fi de doua feluri:
SOLIDARITATE ACTIVA:raport de obligații care leagă între ei mai mulți creditori și un singur debitor.
SOLIDARITATE PASIVA:mai mulți debitori și un singur creditor.
SINCER,AM O DILEMA,CE SUNTEM NOI POPOARELE DIN UE,DEBITORI SAU CREDITORI?CA SA ÎNȚELEG IN CE CATEGORIE DE SOLIDARITATE NE ÎNCADRAM!
Doamna Ursula,președinta noastra a statelor din UE,după profunde consultări,ne vorbește de solidaritate pe care o cuantifica la 15%.
NU ȘTIU CUM S-A CONSULTAT CU PATRONUL DE LA PFEIZER,DUPĂ SCANDALUL CU VACCINURILE SE SPUNE CA DOAR CU PORUMBEI CĂLĂTORI MAI COMUNICA!
GERMANIA,promotoarea închiderii centralelor pe cărbune,este prima care le deschide,,la noi niște idioți au început sa le vândă la fier vechi.
TOT GERMANIA A FOST SOLIDARA CU GRECIA IN CRIZA,AU MAI LUAT NIȘTE INSULE,HOTELURI,CA AJUNSESERĂ GRECII SA CEARA PE LA COLȚURI”DAVAI COPEICA”!
Apropo de solidaritate,am avut un vis,se făcea ca Germania interzicea vânzarea auto second hand in România și ca automobile BMW și MERCEDES,cu 15%mai ieftine,erau oferite pentru programul RABLA.Doar vise.
FRANȚA,una din cele 7 tari care nu accepta o solidaritate impusă.
Solidarite,Egalite,Fraternite,rămâne valabil eventual doar in Franța,ca in Bancul vechi cu groparul și scheletul in cimitir:”RADEM,GLUMIM,DAR IN INCINTA”!
PUTIN,și el solidar,mai ales cu România.
TINE LA LOC SIGUR TEZAURUL ROMÂNIEI,CA NU CUMVA SA-L VINDEM SAU SA-L NI-L FURE OCCIDENTALII!
Solidaritatea nu ne-a ocolit nici pe noi romanii.
Izvoare istorice spun ca cea mai mare defrișare a fost pe vremea lui Vlad Țepeș,pentru confecționare de tepe.
CU TIMPUL AM DEVENIT ECOLOGIȘTI ȘI MAI ALES SOLIDARI CU STATE CARE PĂSTREAZĂ PĂDURILE PENTRU IMPRESIA ARTISTICA ȘI LE-AM VÂNDUT PĂDURILE PE NIMIC!
Îmi este ciuda ca la iarna o sa reducem consumul de energie,pentru ca nu o sa avem bani s-o plătim și nu pentru ca am cuantificat SOLIDARITATEA la 15% așa cum spera unii care nu au habar de acest cuvânt.
SOLIDARITATE ACTIVA SAU PASIVA ȘI TOTUSI CE SUNTEM,CREDITORI SAU DEBITORI?
PARADOX,ASTEPTAM DE LA CONDUCĂTORI SOLIDARITATE CU POPORUL ȘI NOI AM UITAT SA FIM SOLIDARI CU CEI DE LÂNGĂ NOI!
SANATATE!

Articolul precedentMarcel Ciolacu e mai îngrijorat de Nicușor Dan decât de Vladimir Putin
Articolul următorCât de bogat e Petre Daea