Atacurile violente ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD sunt, după “Gândurile lui Cristoiu,” explicabile doar în contextual unei strategii de aducere a partidului condus de Ciolacu în ipostaza de ţintă electorală, împotriva căruia să se reverse ura românilor, în favoarea sa şi a PNL.

Ion Cristoiu remarcă bizareria declaraţiei de joi seară a şefului statului, pe care o consideră isterică, descumpănitoare. 

Pentru a explica motivul acestei atitudini, jurnalistul trece în revistă cele două mandate: unul bazat pe călătorii şi pe îmbogăţirea generalilor, precum şi instalarea guvernului, nu prin acţiune bărbătească împotriva PSD, ci prin ordine de executare date sistemului şi al doilea în care vrea “guvernul meu.”

Jurnalistul mai spune că după ce şi-a instalat guvernul, Klaus Iohannis nu s-a oprit, dorind toată puterea, la nivel local şi la nivel central, prin organizarea alegerilor anticipate, sacrificând democraţia, statul de drept, ţara şi chiar guvernul său.  

Klaus Iohannis avea nevoie de un PSD agresiv, dar venirea la putere a lui Marcel Ciolacu i-a stricat socotelile, conchide Cristoiu.

Articolul precedentEuroparlamentarii PSD au cerut comisarului pe agricultură ajutor pentru viticultorii români
Articolul următorRobert Cazanciuc: Sărbătorim astăzi 143 de ani de stat român unitar și naţiune de sine stătătoare, liberă şi independentă