Președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc, aduce aminte că azi românii sărbătoresc 143 de ani de la declararea Independenței de stat a României pe lângă sărbătorirea Zilei Europei:

”9 mai este ziua în care identitatea română s-a născut din tranșee.

Marile națiuni europene au sprijinit Unirea Principatelor și independența României, iar, în schimb, românii au știut să apere întotdeana frontiera bătrânului continent pe care îl sărbătorim, printr-un destin fericit, tot astăzi.

Pentru ca independența României să poată fi proclamată în Parlament, a trebuit mai întâi să fie cucerită pe câmpul de luptă și stropită cu sângele eroilor noștri.

Sărbătorim astăzi 143 de ani de stat român unitar și naţiune de sine stătătoare, liberă şi independentă.

Ce ne rămâne astăzi este lecția de curaj primită de la soldații simpli căzuți în luptă și de la oamenii politici români ai vremii care s-au achitat de obligația de a ține cont de voința poporului român rapid, fără să lase nicio clipă sentimentul că sunt nesiguri sau lipsiți de fermitate și patriotism.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, scrie șeful interimar al Senatului pe pagina personală de Facebook.

Articolul precedentION CRISTOIU: Venirea la putere în PSD a lui Marcel Ciolacu i-a stricat lui Klaus Iohannis socotelile
Articolul următorION STAN, preşedintele PSD Suceava: În mintea lui Iohannis principala vină e că PSD există