În București nu va fi niciodată apă caldă. De la călâiie trecem la rece și iarăși la călâie. Perspectiva reluării competiției între Nicușor Dan și Gabriela Firea este emblematică pentru blestemul sisific al poporului român. O posibilă rocadă Nicușor Dan- Gabriela Firea e emblematică pentru o Coaliție care bate militărește, în sunet de fanfară, pasul pe loc. 
Copacii care aterizează peste locurile de joacă pentru copii erau amenințători înainte să lucreze Primăria Capitalei după teoriile geometriei neeuclidiene. Termoficarea duduia pe vremea doamnei Firea și semnele de circulație se vedeau tocmai de la Voluntari. 
Sunt probleme administrative în București care zac în nelucrare de cel puțin două mandate. Și te apucă groaza să te alini cu gândul că vei scăpa de Nicușor Dan grație 
talentului politic al doamnei Gabriela Firea.
Apoi glasul doamnei Firea a sunat strident la Antena 3 care – si umple grila de vară cu figurile fantomatice ale istoriei social democrate. Probabil, din frustrarea boss-ului că a rămas fată mare la ultimile alegeri. E ceva strident în strigatele de luptă electorală pe care le scot Gabriela Firea și Mircea Geoană peste o Românie amuțită de prețuri colosale, sărăcie, nesiguranță, plus suierul de obuze din țara vecină și Marea Neagră. Sunt vremuri tulburi în care acțiunile electorale pe stadion de inspirație americană au efecte contrare și produc revoltă. România nu știe dacă la iarnă mai poate să aprindă lumina și Coaliția stă să pice uitându-se la hăul făcut în buget de politicile energetice ale ministrului Virgil Popescu. Liberalii au dat comanda pregătirii pentru posibile anticipate luate în calcul de social democrați. Poate este o exagerare, poate nu. Din partea cealaltă a scenei, Klaus Iohannis vrea să rupă șandramaua ca să-i dea o smetie peste ochi ungurului Victor Orban (se vede treaba că președintele nostru are un dinte maghiar pe care l-a rânji încă de pe vremea când Marcel Ciolacu tranzacționa Ardealul!)
Când trambulina mediatică a doamnei Firea ne amenința cu anticipatele, fosta primăriță susținea că în coaliție sunt discuții “incipiente” pentru a fi desemnata candidat comun al PNL și PSD la Primăria Capitalei. Asta da scenariu născut din fierberea creierilor politici!
Până la urmă, problema este la PSD și chiar la Marcel Ciolacu. Social democrații au scăpat de tinichelele care le zornăiau la gât, s-au curățat de etichetele negative, dar nu au venit cu suficiente figuri noi care să le asigure un salt calitativ ireversibil. Și Noul PSD al lui Marcel Ciolacu riscă să redevină, pe muzica stridentâ a Gabrielei Firea și a lui Mircea Geoană, partidul Eternei Reintoarceri.
Spunea Gabriela Firea că i-a propus să candideze la Primărie Sorin Grindeanu, la realegerea lui Daniel Baluță în fruntea PSD sector 4. N-ați sesizat doamna Firea niciun accent tragicomic al scenei? Erați martora realegerii unui învingător ceea ce dumneavoastră n-ați fost la ultimile alegeri! Și dacă Daniel Baluță nu e femeie, există și femei care nu cunosc înfrângerea, cum ar fi Lia Olguța Vasilescu. Și când partidul decide o atitudine decentă în problemele electorale este o decizie pentru toată lumea, chiar și pentru Gabriela Firea. Sau PSD redevine partidul în care unii sunt mai egali decât alții?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVasile Dîncu: Pensiile militare NU SUNT ÎN PERICOL. Nu vor scădea
Articolul următorCodrin Ștefănescu dezleagă ultimul fake-news despre Liviu Dragnea