Sorina Pintea este urmărită penal de DNA într-un dosar de luare de mită și se află sub control judiciar, după ce a petrecut câteva săptămâni în arestul central. La acel moment, avocații au făcut numeroase solicitări ca fostul ministru să fie pus în arest la domiciliu, din cauza unei boli grave cu care aceasta a fost diagnosticată anul trecut. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Tibunalul Bucureşti a decis, la începutul anului, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, care ocupa la acel moment funcția de manager al Spitalului din Baia Mare. Pe data de 2 martie, Sorina Pintea a formulat și înaintat demisia sa din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş” – Baia Mare, demisie asupra căreia a revenit prin cererea anulării sale.

Fiul cel mare al Sorinei Pintea a discutat cu apropiații săi despre gestul mamei și, vizibil afectat de ultimele evenimente, le-a mărturisit că fostul ministru se va pensiona în foarte scurt timp, iar retragerea demisiei este doar un gest formal. Nu a oferit alte amănunte, însă astăzi, avocatul familiei Pintea, Viorel Mocanu, a confirmat această informație în mod oficial și a făcut precizări importante:

„Starea de sănătate a clientei mele a fost și este una precară, agravată fiind în perioada de arest preventiv din cursul lunii martie 2020, aspect de natură a o pune în imposibilitate obiectivă să desfășoare, în prezent, orice tip de activitate, nu doar cea de manager.

La data de 2 martie 2020, doamna Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş” – Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea mandatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile.

Având în vedere că la data de 6 martie 2020, doamna Sorina Pintea a fost plasată sub control judiciar de către Curtea de Apel București însă, ca efect al agravării stării de sănătate, aceasta a fost internată, direct din arest, în Spitalul Clinic de Boli Reumatismale “Dr. I. Stoia”, situație ce pus-o în imposibilitate de a se prezenta la Spital pentru a preda d-lui doctor Pop Vasile mandatul, aflându-se în concediu medical.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical.

Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor.

Este lipsită de adevăr informația că doamna Sorina Pintea și-a revenit din punct de vedere medical și că ar avea intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Este exclusă orice revenire a doamnei Pintea, cu atât mai mult cu cât mandatul de manager al acesteia expiră la începutul lunii mai 2020 și nu poate fi prelungit, iar renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, transmite Viorel Mocanu.

Articolul precedentLia Olguţa Vasilescu a făcut calculul: bugetarilor li se taie între 35-50% din salarii
Articolul următorMarian Oprişan: Nu vă fie frică, liberalii pică!