În coaliția de guvernare, se tot discută despre procentul măririi salariilor. Încă nu s-au stabilit cifrele. În acest context se fac speculații. Unii zic de 11 procente, alții de mai mult.

”PSD nu va renunța la creșterea salariului minim și a pensiilor, acesta fiind unul dintre principalele obiective avute în vedere la începutul anului următor. Deși situația economică este una fragilă, iar creșterea prognozată nu va fi una mare, statul trebuie să vină cu o soluție responsabilă pentru a-și îndeplini obligațiile în fața populației. Nu ne putem bate joc de cei care și așa au salarii mici, de pensionarii care au venituri reduse, proiectul majorării veniturilor fiind un deziderat al social democraților”, a zis deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Acesta a arătat că proiectul va fi gestionat în baza unui calcul făcut de către specialiștii ministerelor de resort, pentru ca efortul bugetar să poată susține inițiativa. ”Este evident că situația economică actuală este una instabilă, însă nu putem să trecem peste categoriile vulnerabile. Sunt aspecte care trebuie luate în calcul, sunt aspecte cât se poate de normale și pe care cred că vor fi în sentimentul tuturor celor din coaliția de guvernământ, la fel ca toate proiectele de până acum. Categoriile vulnerabile sunt prioritare, iar PSD și-a luat un angajament pe care îl va respecta. Construcția bugetară pe anul 2023 va trebuie să cuprindă o formă ce va include și acest proiect, făcut însă, în conformitate cu situația economică actuală”, a mai spus deputatul social democrat de Iași.

Articolul precedentVictor Ponta îl perie pe Marcel Ciolacu
Articolul următorLiviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul Tel Drum