Guvernul pregătește o Ordonanță de urgență potrivit căreia angajații instituțiilor de stat neimplicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună.

Conform celor declarate recent de premierul Ludovic Orban, cei trimiși într-un așa zis șomaj tehnic pentru două săptămâni vor primi 75% din salariul brut de încadrare. Excepțiile de la această regulă? Angajații MApN și MAI.

“Personalul bugetar, structura sa de venituri este 70% salariu de bază, 30% prin sporuri, limitând la salariul mediu pe economie, ar însemnă o tăiere a salariilor din sectorul bugetar pentru 70 % din personalul care pleacă în șomaj tehnic și tăierea ar fi de minimum 35 % pe structura estimată de colegii noștri, dar care ajunge până la 50% din venitul salarial.

Nu cred că asta este măsură care vă rezolva problemele guvernamentale ci dă ideea unei gândiri rudimentare și nu a unei gândiri care să ducă la rezolvarea problemelor. Speram că printr-un dialog social real, care parțial a fost suspendat prin ordonanță militară, să se renunțe la acest lucru,” a scris pe facebook Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al muncii.

Articolul precedentPesedistul Maricel Popa de la Iaşi a achiziţionat un SPITAL MOBIL cu 25° de paturi
Articolul următorEXCLUSIV. Familia Sorinei Pintea spune de ce aceasta și-a retras demisia