Klaus Iohannis și-a pus la dispoziție, într-un limbaj de cazarmă, prestigiul pentru victoria electorală a cea ce a mai rămas din defunctul Partid Național Liberal.
De ce îi spun defunct? Pentru că particula “național” a ajuns o butaforie. Au falimentat zeci de mii de firme românești din HORECA, au deschis batjocoritor o sumedenie de linii de granturi, fără a servi încă la nimeni, au închis piețele pentru a le deschide profiturile multinaționalelor, au jefuit 4 miliarde de Euro, destinați cheltuielilor din pandemie, au îndatorat țara cât în 20 de ani, s-au distanțat de biserică, așa cum fuge turcul de carne, au dat ajutoare de stat companiilor străine, l-au îndatorat pe român și mai mult, pentru noii liberali, uniți în cuget și-n simțiri cu neomarxismul, s- a ajuns ca dictonul brătienilor, “prin noi înșine,” să fie o relicvă istorică.
Astăzi a fi modern înseamnă să-ți slujești mai abitir stăpânul. A fi progresist e să le consumi din fabricile de E-uri și să-l lași pe țăran să moară de foame.
A fi liberal azi e sinonimul incompetenței, nădită și îmbățoșată în administrație, printr-o rețea clientelară demnă de vremea lui Pingele Vodă.
Când te uiți la Grindă, îți mai vine să te gândești că pe scaunul lui a mai stat Spirul Haret, fondatorul sistemului național de învățământ? Că are același portofoliu ca Simion Mehedinți din Soveja, iar ierarhic e mai sus pus decât Anghel Saligny?
Vă dați seama, în momentul când Ludovic Orban i-a raportat Coanei Merkel că profiturile lanțurilor germane sunt în creștere, prin închiderea piețelor, și când s-a rățoit în „Financial Times” contra guvernanților polonezi și maghiari a dat diplomația jos din pod? Au trosnit sicriele Brătienilor de la Florica.
Vechiul Partid Național Liberal, odihnească-se în pace, s-a stins atunci când noii lideri au renunțat la suveranitate și s-au pus la dispoziția hegemonului.
Revenind la Klaus Iohannis, cel mai vocal agent de campanie al PNL, prin ura împrăștiată în mulțime contra PSD-ului, care nici măcar nu a reacționat, trimițindu-l la lecția germană a bunelor maniere, a creat în societate efectul invers scontat.
În trei luni de răgete, “PSD, PSD, PSD,” partidul său, conform companiei sociologice de casă, s-a prăbușit în două luni șase procente.
Pupitrul lui Klaus Iohannis pus în drum și postarea președintelui pe post de stalactită sub Arcul de Triumf, grimasa de fiere din fiecare seară a săturat jumătate dintre români. Asta se explică și prin catastrofala prăbușire a sa în sondaje, dar pe el nu-l interesează, decât să pună la comandă sistemul, indiferent că se cheamă “Guvernul meu” sau “Guvernul Orban.”
Au măsluit datele statistice ale Grupului de Securitate Strategică, pentru că nu se poate numi de Comunicare, numai pentru a arăta că e liber la plimbări în țarcul secțiilor de votare, ca de luni încolo să închidă totul.
Votul de duminică trebuie exprimat, ca în ultimele alegeri, contra. Nu contra PNL, ci contra sistemului ticăloșit al slugilor marilor puteri ce se fac că numără voturile.
În timpul ăsta, când nu e preocupat să-i țină batista lui Merkel, să nu care cumva să strănute în mânecă, Klaus Iohannis se pregătește pentru o lungă vacanță. Și-o merită. A muncit mult. A îngenunchiat o țară.
Doar votul de mâine îl poate trosni pe Plăvan în bot!