Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) care este data în care ar vrea ca alegerile pentru primării să se desfășoare.
Întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă este acord cu propunerea privind alegerile locale pentru data de 27 septembrie, președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns afirmativ. „În primul rând avem o prelungire (a mandatelor aleșilor locali – n.r.) până la data de 1 noiembrie. În principiu și noi suntem de acord cu data de 27 septembrie. Avem o singură problemă: că nu mai înțelege mesajele venite de la Guvern”, a spus Ciolacu.
Primarii actuali rămân pe funcții până la 1 noiembrie
Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus, joi, la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până pe 1 noiembrie. Totodată, proiectul prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.
Vineri proiectul de lege va fi votat în Senat, pentru că, potrivit actualei legislații, mandatele aleșilor locali expiră pe 21 iunie. Nu toată clasa politică și administrativă e de acord cu data înaintată de partidele enumerate mai sus. USR-PLUS s-a declarat pro amânare cu încă un an.

Articolul precedentPropunerea PSD de prelungire a mandatelor aleşilor locali, aproape de consens politic
Articolul următorMarcel Ciolacu cere moțiune de cenzură împotriva lui Nelu Tătaru! Acuzații grave