Decretul lui Iohannis de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile a fost votat de o mare majoritate parlamentară. 404 senatori şi deputaţi i-au dat Măriei Sale şi guvernului Măriei Sale Vodă puteri depline de a conduce corabia prin pandemie.

Dar de ce a ieşit atât de ţâfnos şi să susţină că  pentru prelungirea stării de urgenţă unii politicieni populişti instigă la nerespectarea măsurilor prin care Guvernul stopează evoluţia epidemiei de COVID-19? Prea plin de nervi a uitat să argumenteze declaraţia extrem de gravă. Cine instigă? De unde a apărut mişelul? Cum acţionează “noaptea ca hoţii”?

La iniţiativa PSD, Decretul a fost amendat pe ici pe colo, nu prin părţile esenţiale.

Ce l-a deranjat? Modificările din Parlament au obligat guvernul să garanteze respectarea Constituției, prevenirea abuzurilor de putere și transparenţa în cheltuirea banilor publici.

Aici se ascunde oful prezidenţial.

Toate firmele noii securităţi erau pregătite să vândă, sub prapurii negrii ai “Urgenţei” combinezoane la preţ de costum Armani sau măşti la valori paranormale.

Nu s-a aşteptat nimeni ca preşedintele pro-european, vasal Berlinului, să instituie prin decret crearea în supermarketuri, după model bulgăresc, a zonelor de rafturi cu produse româneşti, nici să limiteze preţul la spirt, unicul producător fiind business-ului fraţilor Micula, cadorisiţi în Ajun de Crăciun cu sute de milioane de euro de guvernul Orban, pe care acum trebuie să-i dea înapoi.

Preşedintele Iohannis a mai spus că propunerile populiste ale opoziţiei sunt imposibil de pus în practică şi că ar împovăra ţara.

Împovărătoare ar fi fost achiziţiile secrete, pregătite pentru marile tunuri, “noaptea ca hoţii.” Ce e supărător în mesajul PSD? PSD a cerut guvernului să garanteze respectarea Constituției, prevenirea abuzurilor de putere și transparenţa în cheltuirea banilor publici. Voia Iohannis puterea absolută? Liberalii au luptat peste o sută de ani pentru un sistem parlamentar solid. Nu pricep de unde supărarea? Apropo, când sute de autobuze zburau “noaptea ca hoţii” spre aeroportul din Cluj Napoca pentru a duce românii la muncă la sparanghel, în Germania, s-a sesizat preşedintele de încălcarea gravă a decretului? Sau ce ordin vine de la stăpânirea germană nu se pune?

Articolul precedentRomânia – lider regional la decese
Articolul următorCodrin Ştefănescu: Klaus şi Ludovic ne ameninţă cu dosare, puşcărie, arestări. Horror