Vasile Dâncu este noua problemă a social-democraților. Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau, pare să le transmită acesta. Dar are PSD nevoie de Vasile Dâncu?

Este o întrebare pe care mi-o pun de ceva vreme, iar ieri la emisiunea realizată de Anca Alexandrescu la „Realitatea din PSD” am avut ocazia să o dezbat mai mult.

Anca Alexandrescu, unul din oamenii care cunoaște foarte bine PSD, ultimul demnitar pe care l-a consiliat fiind Viorica Dăncilă, fostul prim-ministru, a intrat într-o polemică dură cu acesta. Eu am considerat o chiar suburbană pentru că de la Vasile Dâncu nu mai fi așteptat să folosească argumente ce țin de viața personală sau amenințări cu DNA, pentru a regla o dispută politică.

Dar nu asta este esența. Așa cum am spus ieri la emisiunea, eu cred că PSD are nevoie să își regăsească încărcătura ideologică pe care a pierdut-o în ultima perioadă. Dacă întrebi orice simpatizant al social-democrațiilor care este motivul pentru care ar vota acest partid, vei primi răspunsuri care au legătură mai curând cu prestația adversarilor decât cu strategia PSD.

Am remarcat că ditamai Partidul Social Democrat nu scotea o vorbă despre scandalul poluării în București, iar Anca Alexandrescu a punctat faptul că Viorica Dăncilă, președinta organizației de femei a tăcut nejustificat de mult în cazul Sorinei Pintea, căreia ar fi trebuit să ia apărarea ca și colegă de partid, fost membru al guvernului, dar mai ales ca prietenă. Cred că absolut întâmplător după această emisiune, am asistat la mai multe declarații ale lui Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă ce au umplut golurile.

Dacă vreți este doar un mic exemplu pentru adevăratele lipsuri ale PSD. Iar aici eu cred că Vasile Dâncu cu toate defectele și animozitățile din trecut poate fi de ajutor. Însă ca să se ajungă acolo trebuie să facă un lucru: o confesiune completă asupra rolului pe care l-a jucat în relația cu Florian Coldea, postul prim-adjunct al SRI și Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD.

Înțeleg faptul o unele organizații îl susțin pe Vasile Dâncu într-un efort de reeditare a influenței pe care a exercitat-o Grupul de la Cluj în timpul lui Adrian Năstase. Înțeleg faptul când în PSD sunt mulți care se împotrivesc venirii sale tocmai pentru că nu apreciază deloc dubla calitate de prieten a lui Coldea și Dragnea în perioada de înflorire maximă a Binomului.

Numai că indiferent de decizia pe care o va lua PSD, problemă rămâne! Nu se poate face politică la nivel înalt fără a avea o viziune asupra modului în care trebuie să arate România. Iar aici e nevoie de creier, nu de mușchi…

Dan Andronic – Preluare Evenimentul Zilei

https://evz.ro/cum-a-devenit-vasile-dancu-problema-principala-a-psd.html

Articolul precedentA FI SAU A NU FI CONGRES PSD IN 21 MARTIE 2020?
Articolul următorDisperare, numele tau e Ponta!