Klaus Iohannis și-a impus omul de încredere la Ministerul Educației. Klaus Iohannis a arătat că este jupânul în PNL după ce a înfierat plagiatul la general, în timp ce premierul, Nicolae Ciucă, era blocat pe puntea suspinelor.
Ce pregătește Klaus Iohannis la rocada prevăzută pentru mai 2023? În primul rând, liderul de facto al PNL știe că în PSD sentimentele față de persoana sa merg de la indiferență la ură viscerală, pusă pe suspendare și vendetă. PNL și PSD par că se înțeleg foarte bine, chiar dacă sunt într-o competiție acerbă pentru resurse. Au înțelepciunea bătrânilor experimentați care se înfruntă , se confruntă, dar nu trântesc ușa și nu ard podurile. Această bună înțelegere nu poate fi pe placul unui Rege Lear la iesirea din mandat. Apoi, copilul său de suflet, PNL, chiar și cu titlul princiar de la Palatul Victoria, se vede mai lipsit de vitalitate și greoi în mișcări și gândire. Deci, când PSD trece în fruntea mesei, PNL va fi un plod necopt prins mereu pe picior greșit. Marcel Ciolacu face acum agenda, când este în afara deciziei guvernamentale. Ce putere reală va avea după rocadă, dacă va avea dubla calitate de premier și președinte de partid? Și respiră viitor! 
Se pare că dezechilibrul îl preocupă pe președinte și din senin au apărut suspiciuni în duetul prieteniei care a dominat PSD după plecarea rușinoasă a Vioricăi Dăncilă din partid. Hodoronc-tronc, Marcel Ciolacu declară pentru CIA că Sorin Grindeanu au putea să-i ia partidul. La rândul său, prim-vicepreședintele PSD este împins aproape zilnic în conferințe de presă, complet paralele cu problemele la zi de la Ministerul Transporturilor. Mediatizarea excesivă este o greșeală capitală pentru orice politician. Arhiva consemnează, așteptările cresc, problemele ajung să urle precum trenul în gară. Suspiciunile cresc. Cineva i-a pus gând rău lui Marcel Ciolacu. Cineva vrea să-l dea de o parte pe Sorin Grindeanu. Nu e loc pentru amândoi și cineva pare că vrea să spargă autoritatea și decizia în PSD. În câte? Pentru cine? În beneficiul cui?
În 2019, cine s-a bucurat și cine a avut în cele din urmă de câștigat?
Împreună vom reuși!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentEduard Hellvig: „Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică”
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce