Poate am exagerat.  Asa comentează după stingerea crizei. ministrul Transporturilor calificativul de zombi politic atribuit premierului. Sâ vedem ce înseamnă zombi potrivit dicționarului! Pentru că mulți nu avem decât o reprezentare vizuală inspirată din benzi desenate.
ZÓMBI s.m. 1. Om înviat din morţi, care şi-a pierdut identitatea, drogat (în stare de letargie) sau cu creierul spălat, apoi înscris cu anumite ordine, pe care le execută orbeşte, folosit în interes personal sau de manipulare politică. 2. (Fam.) Om fără caracter, lipsit de orice voinţă. (din fr. zombi)
(Marele dicţionar de neologisme)
Poate da sau poate nu, am comenta malițios după lectura definiției. 
Florin Cîțu l-a executat pe Vlad Voiculescu, dar toate proiectele Plus continuă, asa cum ne-a asigurat noul titular de la Sănătate. Cu alte cuvinte, cei care au susținut schimbarea fostului ministru revoltați de consecvența cu care Vlad Voiculescu submina capacitatea României de a realiza transplantul de organe nu au motive de liniște. Obiectivele rămân aceleași. Doar doamna Ioana Mihăilă schimbă biroul cu câțiva metri.
Ieșirea intempestivă a premierului nu a schimbat decât persoana. Florin Cîțu nu s-a preocupat niciun moment să lămurească cu cei de la USR+  dacă închiderea Spitalului  Foișor face parte dintr-un plan de acțiune țintit. Dacă Turcia poate, de ce România n-ar îndrăzni să ia în calcul transformarea serviciilor medicale într-o industrie profitabilă? Pentru că liberalii nu ne lămuresc indiferent de gruparea de care aparțin ce trebuie să muncească românii ca să trăiască mai bine. Ce trebuie să învețe copiii ca să aibă o ocupație plătită decent. Abia după ce am avea o proiecție economică a pieței muncii am putea să discutăm de reforma învățământului. Deja e o problematică pe care nicio guvernare nu a abordat-o preferând să discute dacă românii sunt leneși sau excesiv de contemplativi.
Premierul și-a apărat orgoliul și autoritatea, ceea ce este legitim,  nu și politicile pe care le păstorește. Și, în condițiile în care nici măcar centru de producere a vreunui vaccin Covid19 nu suntem, este evident că în materie de politici de sănătate între liberali și reziști nu există asperități politice.
 Premierul a reușit însă să-și ostilizeze  un partid din Coaliție și afirmațiile ministrului Transporturilor sună mai mult a profeție decât a constatare. Florin Cîțu a câștigat pe moment titlul de erou, dar și-a tăiat creanga de sub picioare într-un viitor nu foarte îndepărtat. A făcut-o în asentimentul președintelui, Klaus Iohannis, sau chiar încurajat de președinte? Schimbarea lui Vlad Voiculescu era dorită până și din interiorul grupării Plus, cu atât mai mult din zonâ fostului USR sau a liberalilor, iar ostilitatea față de fostul ministru s-a regăsit în sondajele de opinie încă de la începutul guvernării. Altfel spus, Florin Cîțu a făcut ceea ce multă lume dorea, dar nu îndrăznea să-și asume costurile. Și executant a fost premierul. 
Cei din USR+ nu se pricep la administrație, dar activitatea pe Facebook le-a șlefuit limbajul și știu să-și aleagă cuvintele. Operațiunea Vlad Voiculescu amintește de Omida temerară din cântecele copilariei:
O omidă temerară 
Cocoțată într-un copac
Ronțăia tot ce-o înconjoară 
Lăsând bietul pom sărac. 

Doar o frunză mai avea
Unde somnul să si-l facă 
Si flămândă cum era
Si-a mâncat propria cracă”.

Am asistat la negocieri într-o coaliție în care fiecare actor este pe cont propriu, până și în interiorul propriului partid. Iar singurul factor comun este o foame nestăpânită care face concurența acerbă între presupușii coechipieri. Toți trăiesc de pe urma copacului, dar puțini sunt cei dispuși să pună mâna pe drujbă. Florin Cîțu a făcut-o. Cătălin Drulă a înțeles ca gestul premierului e de tip kamikaze și l-a numit zombi. Doar că nu este singurul! Urmează canibalizarea guvernării și a Coaliției!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiolacu nu-l va suna pe Dragnea
Articolul următorRealitatea de lângă tine. Maria Ducan, bătrânețe în frig și singurătate. Își permite să mănânce doar o dată pe zi