“În trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.” Este o precizare foarte importantă din comunicatul emis de PSD. În urma cu doar câteva zile, fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, era liberat condiționat cu 1 an și 3 luni mai devreme după ce a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu. Liviu Dragnea fusese găsit vinovat că a impus prin greutatea funcției angajarea a doua persoane la DGASPC Teleorman. Ele urmau să lucreze efectiv pentru campania electorală a PSD.
Comunicatul din 19 iulie 2021 cere anchetarea premierului Cîțu pentru implicarea unor instituții din subordine în campania internă din PNL. Florin Cîțu folosește resurse publice, umane și bugetare, în competiția dintre liberali, acuză social democrații. 
O instituție înseamnă o structura formală în care desfășoară activități specifice fișei postului un număr semnificativ de persoane. Legea nu permite să-i ceri angajatului să facă altceva decât este scris în fișa postului nici măcar în mediul privat. Dar să deturnezi o structură de la responsabilitățile legale este cu mult mai grav decât  două angajate.
PSD nu vorbește explicit de cazul Dragnea pentru că atât ar aștepta Guvernul Cîțu ca să muște iar din “corupția” PSD și să-și acopere problemele mari cât Oceanul Atlantic. Dar analiza comparativă nu poate să lase neobservată dubla măsură cu care operează acești crai apocaliptici ai purității absolute pe care pare să se fi supărat cumplit Sfântul Ilie. Florin Cîțu deturnează ditamai Cancelaria, nu două angajate, ține blocat PNDL, până aproape de Congresul PNL și jonglează proiectele din PNRR precum lingurițele la pescuitul de știucă. De logistica instituției nu mai are rost să ne preocupăm, doar să credem naivi în programul USRPLUS “Fără penali în funcții publice!”
 “Hoțul strigă hoții”, ne învață înțelepciunea populară și ne amintește ca banul nu are culoare politică.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD trebuie să fie gata să preia guvernarea. Un anunț de ultima oră a purtătorului de cuvânt al PSD Bihor
Articolul următorPSD îl va aduce obligat forțat pe Florin Cîțu în Parlament