Începând cu data de 15 mai, starea de urgenţă se va transforma în starea de alertă. Conform declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis asta nu înseamnă că se elimină toate restricţiile. 

Marele anunţ făcut ieri de către şeful statului e că oamenii vor putea circula fără declarație pe propria răspundere în interiorul localității, însă a făcut apel la cetățeni să se rezume doar la deplasările necesare. Măsura de relaxare nu va fi aplicată însă în localitățile aflate în carantină.

Din 15 mai, vor fi redeschise saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și muzeele, care trebuie să respecte însă regulile de distanțare socială. Totodată, va deveni obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile închise.

Șeful statului a spus că măsurile de relaxare vor fi luate treptat la un interval de timp de două săptămâni. Așadar, următoarele măsuri de relaxare ar putea fi anunțate la începutul lunii iunie.

Din 15 mai, cetățenii vor putea ieși din localitate doar în interes de serviciu, pentru urgențe medicale sau pentru a face activități sportive individuale, precum mersul cu bicicleta.

Articolul precedentOrban recunoaşte: prin întoarcerea diasporei şomajul va creşte la 6%
Articolul următorLiderul socialiştilor europeni este îngrijorat de teoriile periculoase ale preşedintelui Iohannis