În urmă cu 20 de ani, Traian Băsescu câştiga Primăria Capitalei cu mesajul: “Vin la Primărie!” şi cu o jumătate de faţă.

Supărat că la negocierile pentru Bucureşti nu a fost acceptat PMP în alianţa PNL-USR-Plus, pune tunul pe Nicuşor Danşi râde cu cealaltă faţă. Exact ceea ce şi aştepta Dan Barna, un lider extrem de contestat, mai ales de filialele bucureştene ale USR, provenite din Uniunea Salvaţi Bucureştiul, condus odinioară de Nicuşor Dan.

PMP are în Bucureşti un electorat stabil. Ceva în jur de 7-8%. Băsescu vine cu o gratificaţie, pentru că e şmecher, poziţie râvnită de mulţi capitalişti, adică cetăţeni ai Capitalei. 

Pe de altă parte, PNL ar vrea PMP mort şi dus la groapă. Poate şi de aceea, agenţia de casă a PNL, IMAS, a dat partidul lui Băsescu sub pragul electoral. 

Traian Băsescu a promis că joacă. Şi ştie să joace. 

Cel care s-a opus vehement invitării PMP este chiar Barna. “Ardeiul” scos de la naftalină împotriva lui Nicuşor Dan îi salvează viaţa politică liderului USR, clătinat ca o plasă de paianjen. Fără glumă. 

Cu Nicuşor Dan, primar al Capitalei, Dan Barna ar fi rămas un oarecare suspect în fraude cu bani europeni, fără a mai conta în jocurile politicianiste. 

Fără să ştie, Traian Băsescu l-a salvat pe Dan Barna, dar şi Gabriela Firea poate fi mulţumită că Traian Băsescu, dacă intră în cursă (eu cred că-l va trimite pe Mihai Neamţu de frica acuzării că a făcut poliţie politică), anulează prezumtivele voturi ale cumătrului Negoiţă, trecut cu bine, trese şi mobile în Parohia Ponta. 

Bătălia e win-win. Şi pentru public şi pentru cei care s-au crezut salvatorii Bucureştiului. Nicuşor Dan are în sfârşit un pedagog de dreapta.

Articolul precedentCorneliu Stefan: blatul Pro România cu PNL funcționează și la Dambovita
Articolul următorIMAS: PSD în creştere. La fel ca PNL