Unul dintre cei mai performanţi oameni politici ai PSD, Adrian Severin, cel care a cunoscut pe pielea lui efectul justiţiei selective, scrie în a doua scrisoare către participanții la Congresul PSD din 22 august 2020 că una dintre maximele greşeli este necunoaşterea trecutului şi renunţarea la reforma în justiţie.

Partidul Social Democrat, îndelung stigmatizat de către adversarii politici, a renunţat la a mai dezbate legile care să ducă la adevărata independenţă a justiţiei. Fostul europarlamentar susţine că puteri străine au coordonat relaţia dintre serviciile secrete şi magistraţii, pentru că cei din urmă nu ar fi putut fi astfel dresaţi să acţioneze la comandă.

Adrian Severin taie în carne vie. Susţine că ”nu povara acestor așa zișilor „penali” duce PSD în jos, ci aceea a lașității cu care ei au fost abandonați, inclusiv și mai ales în momentele în care partidul a deținut puterea.” 

Severin mai susţine că “sunt unii lideri ai PSD, actuali și foști, care au spus și spun că punerea problemelor justiției pe primul loc al agendei partidului a fost o greșeală care a depărtat electoratul. Este fals.”

Nu-l iartă nici pe Adrian Năstase care a crezut că “va seduce UE dacă va crea, pentru satisfacerea orgoliului ei, gândea el, Parchetul Național Anticorupție, tatăl DNA, și va adopta o lege pentru combaterea faptelor de corupție care dubla Codul penal și menținea aberant infracțiuni, precum abuzul în serviciu, specifice sistemului comunist, cu economia sa integral etatizată.”

“Lupta pentru recuperarea suveranității României – mă refer la acea parte de suveranitate care i-a fost confiscată abuziv – se dă azi pe terenul justiției. Acceptă PSD să o poarte sau așteaptă pomana statului paralel? Aceasta este una dintre întrebările esențiale cărora ar trebui să le răspundă Congresul”, conchide epistolarul fost membru PSD, retras după procesul din 2011. 

Articolul precedentIon Cristoiu: Nicuşor Dan e independent. Asta să i-o spună lui Mutu
Articolul următorEXCLUSIV – VIDEO INTERVIU MARATON cu procurorul Mircea Negulescu: primele declarații de la reținere. Alegerile, dinamitate!