Sectorul 3 este cea mai mare unitate administrativ teritorială din România, după București. Acest sector a avut mereu bugete mari, comparabile cu cele mai bogate județe din țară. Începând cu 2004, atunci când Liviu Negoiță a câștigat primăria din partea PDL, sectorul dar mai ales primarul acestui sector, a fost foarte bine reprezentat la vârful politicii dâmbovițene. Explicația nu trebuie căutată prea adânc, buget mare, voturi multe, aproape de decidenții guvernamentali.
2012 – Negoiță 2 îl schimbă pe Negoiță 1
Anul 2012 a fost unul foarte ciudat în istoria politică a României. Atunci, alianța USL a câștigat fără drept de apel alegerile locale și parlamentare. În aceast fel a reușit Robert Negoiță (USL) să-l bată pe Liviu Negoiță (PDL).
Deși membru PSD, în timpul alianței USL (PSD +PNL) Robert Negoiță s-a apropiat de PNL și chiar dacă a urmat scindarea USL el a păstrat controlul în Consiliul Local al Sectorului 3 cu ajutorul liberalilor.
Blatul PNL – Robert Negoiță
La alegerile locale din 2016, PNL Sector 3 a jucat după cum a cântat Negoiță. Cu șase luni înaintea alegerilor locale l-au anunțat candidat pe Florin Ștefan Vasile și cu câteva zile înaintea depunerii listelor au anunțat un nou candidat, în persoană Cristinei Pocora.
La acea vreme, Florin Ștefan Vasile a acuzat un blat între PNL și Robert Negoiță spunând că mai mulți liberali au fost numiți în consiliul de administraţie (CA) de la Administraţia Domeniului Public (ADP).
În acest an lucrurile se repetă. Violeta Vijulie și-a facut campania având promis locul de candidat din partea PNL iar la USR, Ana Ciceală a făcut la fel, sperând că va candida din partea USR.
Robert Negoiță a negociat, ca de obicei, cu PNL și candidat a apărut, de nicăieri, Adrian Moraru. Acesta a devenit peste noapte candidatul alianței PNL –USR –PLUS deși notorietatea sa în sector era zero.
Acesta este modul în care Robert Negoiță reușește să câștige Sectorul 3. În prima fază a câștigat printr-o conjunctură favorabilă și mai apoi și-a asigurat victoria prin blaturi cu liberalii.