Primarul Constanței Vergil Chițac (PNL)  a decis ca mii de seniori amărâți din Constanța să rămână, chiar de Paște, fără tichetele sociale.

Aproximativ 7000 de pensionari și vârstnici din Constanța sunt revoltați de atitudinea Primăriei care nu le-a alocat tichetele sociale ”Respect”, astfel că multe dintre persoanele în etate au rămas fără un ajutor substanțial și nu vor avea ce pune pe masă, chiar de sărbătoarea Paștelui, titrează presa locală.

Pentru ca umilința să fie maximă, primăria le-a solicitat inițial celor în nevoie să depună cereri pentru a primi aceste tichete în valoare de 50 de lei, prin email!

Cu greu, aceștia au găsit ajutor și au trimis cererile în timp util, chiar și prin poșta electronică, însă instituția nu a dat niciun răspuns.

”Şi eu şi soţul meu, ambii suntem pensionari şi avem pensii de 1.200 şi 1.300 lei. Am reuşit să trimitem hârtiile, astă-toamnă printr-un nepot care are adresă de e-mail. Nici până în ziua de azi, nu am fost anunţaţi. Am auzit că vor fi distribuite înainte de sărbători, dar la noi nu au venit. Am sunat să aflu ce este şi ni s-a spus că ne-a fost respinsă cererea, pentru că nu am plătit impozitul până pe 31 martie 2021”, a declarat una dintre pensionare. 

Bătrânii susțin că nu au fost înștiințați că pentru a putea primi aceste tichete, nu trebuia să aibă datorIi la plata impozitelor, notează cugetliber.ro.

„Eu recunosc că nu am plătit impozitul pe locul de veci, 10 lei pe an, în 2020. Atât am pe numele meu. Nu am ştiut că trebuie să fie totul plătit, că nu era mare lucru. Asta este bătaie de joc”, a declarat revoltat, unul dintre bătrâni. 

Articolul precedentDeputatul Lucian Lungoci face apel la logică: „Eliminați taxa de pod!” PNL-USR Plus: „NU!”
Articolul următorO judecătoare #rezist l-a executat din nou pe Liviu Dragnea