În urma cererii de liberare condiționată, formulată de avocatul Flavia Teodosiu, Liviu Dragnea a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 pe mâna unui magistrat care se mândrește cu participarea la acțiunile de protest în stradă ale magistraților de sistem. Practic, nu a avut practic nicio șansă! Mai are însă dreptul la o judecată.

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea rămâne în închisoare, după ce Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată.

Soluția a fost pronunțată de judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu, contestatară a Legilor Justiției făcute pe vremea lui Dragnea, Știrbu fiind printre semnatarii memoriului FJR (un ONG de sistem) împotriva actelor care vizau sistemul judiciar.

Însă hotărârea judecătoarei Știrbu nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Procurorul DNA de ședință a cerut respingerea cererii, susținând că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, pe motiv că a dat un interviu postului de televiziune Realitatea Plus.

DNA a solicitat amânarea liberării condiționate cu șase luni.

”Respinge ca neintemeiata cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixeaza termen dupa expirarea caruia propunerea sau cererea de liberare conditionata pot fi reinnoite la data de 27.06.2021. In temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obliga petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 27.04.2021”, se arată în minuta întocmită de judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu.

Fostă procuroare stagiară la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, Mirela Mădălina Știrbu, a ajuns prin decret prezidențial, la 1 februarie 2018, judecător la Judecătoria Videle. Începând cu data de 1 decembrie 2018, Mirela Știrbu a obținut din partea CSM transferul la Judecătoria Sectorului 5, unde lucra deja cu delegație de la 15 iunie 2018.

În octombrie 2017, pe vremea când era procuroare stagiară la PJ Slatina, Mădălina Știrbu a îngroșat rândurile magistraților-activiști, semnând memoriul Forumului Judecătorilor din România împotriva noilor legi ale Justiției, arată luju.ro.

 

Articolul precedentUmilință maximă. Vârstnici săraci și pensionari, fără tichete sociale de Paște
Articolul următorGabriela Firea: Testarea pe stadion era periculoasă, vaccinarea pe stradă e cool