Ieri, la sediul PSD din bulevardul Kiseleff, un executor judecătoresc a venit pentru o somaţie de plată a unei datorii restante din campania electorală a Vioricăi Dăncilă, aducând peste 12.000 de file, reprezentând livrabilele companiei care s-a ocupat de strategia candidatului la prezidenţiale. 

„Sunt 12.186 de file, toate conținând informații despre tipul livrabilului, resursele implicate și orele lucrate. Sunt 2736 de livrabile distincte, peste 34.000 de ore de lucru, 80 de proiecte implementate și 47 de specialiști angrenați în proiect”, a declarat Anton Pisaroglu în exclusivitate pentru Europa Liberă. 

Viorica Dăncilă a semnat o declaraţie notarială prin care recunoaşte existenţa serviciilor, cu toate că în timpul mandatului ei de preşedinte spunea că de semnarea contractelor se ocupa secretariatul general al PSD. 

“Europa Liberă” a încercat să obțină un punct de vedere de la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dar răspunsul a venit prin intermediul biroului de presă al social-democraților, notează sursa citată.

„Am primit documentele. Le-am transmis spre analiză departamentului juridic al partidului. Așteptăm opinia de specialitate și vom vedea mai departe care este calea legală de urmat”, a fost poziția oficială a PSD pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit legii, reprezentatului biroului de executări a depus notificarea la Secretariatul General al PSD privind existența unei datorii. Nu există însă o sentință a vreunei instanțe de judecată care să certifice această datorie a PSD către firmele lui Anton Pisaroglu.

Sursele RealitateadinPSD susţin că facturile au fost umflate şi că nu se justifică plata unor servicii cu peste şase zerouri. 

Au existat întârzieri de plată, dar majoritatea contractelor cu aviz al Departamentului juridic au fost onorate, mai spun sursele. 

Articolul precedentCodrin Ştefănescu recunoaşte că “prietenii” i-au organizat un puci lui Liviu Dragnea
Articolul următorPSD a adunat 202 de semnături pentru introducerea Moţiunii de cenzură