Statul paralel forțează revenirea. Cel puțin în sectorul 2 al Bucureștilor. Și pentru ca trebuie să poarte un nume, în sectorul 2 se numește Neculai Onțanu.
În 6 decembrie 2009, în sufrageria vilei lui Gabriel Oprea s a reunit polul informal al puterii din România, pregătit sa primească reinventarea prezidențială a lui Traian Băsescu. Șeful SRI, George Maior, adjunctul său, Florian Coldea, șefa DNA, Laura Codruta Kovesi, și liber cugetătorul în haine civile, Vasile Dâncu. Alături de aceștia, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, un politician demn de cartea recordurilor la viteza de escaladă de la caporal la general și singurul absolvent de studii in străinătate fără să cunoască nicio limba străină.
Neculai Onțanu, care se prezintă drept sociolog, le cere locuitorilor sectorului 2 al 5lea mandat. Jurnalistul Laurențiu Botin de la Realitatea Plus a declarat în emisiunea Tu decizi! că ultima încercare de a i sufla primăria din față tânărului Dan Cristian Popescu, sabotat pe toate părțile, se folosește de o galerie de fotbal. Un grup social activ în mișcările de stradă ale ultimilor 15 ani, foarte vizibil la protestele care au premers debarcarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Un element esențial în construcția unei Românii tribale de către aceiași liber cugetâtori care o și critică pentru tribalismul caracteristic.
Este de menționat ca numai în ultimul mandat deținut, Neculai Onțanu a fost campion al instalării de camere de luat vederi în sectorul 2, adică cel puțin 242 numărate.

Articolul precedentMarcel Ciolacu se ţine deoparte de Cruciada de la Bucureşti
Articolul următorCum consilia Vasile Dâncu PSD și nu numai în anul electoral 2012