Klaus Iohannis sapă încet și cu țintă precisă. Consultantul politic, Miron Mitrea, susține că șeful statului, Klaus Iohannis, a lucrat la politica externă europeană la fiecare deplasare în străinătate și nu s-a dus să se plimbe, așa cum a fost acuzat de mass-media. Așa ar fi fost vizita în Brazilia, turneul african și nu numai, susține invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Mitrea a explicat că este un lobby pentru România încercarea lui Klaus Iohannis de a deveni președintele  Consiliului European și poate ajunge comisar european pentru politică externă în cele din urmă.
În alta ordine de idei, consultantul politic a explicat că strategia prezidențială de a ocupa un post de înalt demnitar internațional, mai întâi la NATO, acum la UE, l-a ferit pe Klaus Iohannis să aibă soarta lui Traian Băsescu care s-a trezit cu familia arestată (fratele lui Traian Băsescu) în ultima jumătate a celui de-al doilea mandat. Klaus Iohannis se menține “interesant” și există șanse să și reușească ceva bun până la final.

În ceea ce privește “problemele” generate de o asemenea ascensiune pentru Marcel Ciolacu, Miron Mitrea consideră că o candidatură în numele PNL din partea lui Mircea Geoană este cu mult mai periculoasă decât interimatul la Palatul Cotroceni pentru Nicolae Ciucă. Mircea Geoană ar reprezenta informal Coaliția și ar putea aduna voturi de la ambele partide.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLecție de neasumare de la Rafila. Ce spune ministrul Sănătății despre nemulțumirile medicilor de familie 
Articolul următorMinistrul Agriculturii s-a înțeles cu oierii: „Îmi doresc ca România să devină un exportator către toate statele din Uniunea Europeană”