La cât de nervoși sunt rușii de când și-a anunțat Klaus Iohannis candidatura la NATO pare că are o șansă reală! Este evaluarea lui Miron Mitrea care a lăsat retorică o întrebare esențială în derularea evenimentelor din ultima perioadă: Dacă fostul director al SRI, Eduard Hellvig, pe ultima sută de metri a mandatului, a fost în SUA nu să-și aranjeze propria candidatură la prezidențiale, ci candidatura actualului președinte la NATO? Consultantul politic este foarte dubitativ, dar are o certitudine: Klaus Iohannis a vorbit înainte cu partenerul strategic!
Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a preferat să analizeze în oglindă candidaturile fostului premier olandez, Mark Rutte, și presedintelui, Klaus Iohannis. În 15 ani de mandat, premierul Mark Rutte nu a pus nici măcar o dată 2% din PIB pentru înarmare,  în vreme ce România tocmai a alocat 2,5%. Rutte tocmai a pierdut alegerile în fața extremei drepte anti-musulmane, deci poate fi învins!, și a produs adeseori iritate în rândul partenerilor NATO, mai ales Bulgariei, Ungariei, României și țărilor baltice, state din prima linie pe flancul estic al NATO dinspre Rusia lui Vladimir Putin. În consecință, “Klaus Iohannis nu are prima șansă, dar are șansa lui!”  Miron Mitrea consideră că președintele român “își va crește vizibilitatea mondială și va fi într-o poziție foarte bună la Bruxelles, care poate fi cel mai puțin comisar pentru Apărare”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, după acuzațiile că PSD s-a opus constituirii Alianţei Dreapta Unită: Din BEC fac parte 7 judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei 7?
Articolul următorGabriela Firea NU renunță la Capitală! SURSE: Va candida ca independent, dacă nu are sprijinul Coaliției