În contextul în care preşedintele a dat semnalul de luptă pentru tabăra sa politică, reacţia PSD s-a lăsat întârziată. Jurnalistul Marius Ghilezan se întreabă în editorialul “Cruciada pentru Bucureşti,” de ce conducerea PSD nu se alătură Gabrielei Firea pentru a apăra ultimul bastion esenţial al partidului. 

“Bătălia pentru Bucureşti este crucială pentru ambele tabere. Şi pentru armata strânsă de pe drum a lui Iohannis şi pentru PSD, scrie editorialistul “României libere”.

El consideră că pentru victoria finală, atât de aşteptată de Klaus Iohannis, nu e suficientă câştigarea mai multor primării sau consilii judeţene din ţară, ci pentru ca PNL să ia laurii are nevoie şi de Bucureşti, centrul care prefigurează viitoarele destine politice.

“Nu înţeleg de ce marii arhitecţi şi comandanţi de oşti, îmbrăcaţi în tricourile sângerii, se tot plimbă de la Gheonoaia, în Fundul Moldovei şi n-o iau pe la Întorsătura Buzăului, pentru a ajunge la Bucureşti. Orice pokemon din  „Crusader Kings II” ştie că trebuie să-ţi aperi cetatea asediată, Bastilia.

Nu trebuie să fi citit nicio pagină din “Arta războiului” ca să-i şopteşti strategului Dîncu sau preşedintelui Ciolacu că pot fi acuzaţi de non combat. 

În firea lucrurilor era o alăturare de forţe lui Gabriela Firea. E singura care mai poate salva onoarea pierdută a Caterinei (red) Bloom”, conchide Marius Ghilezan.

Articolul precedentMarcel Ciolacu e influenţat de alţii. Opinia lui Miron Mitrea
Articolul următorStatul paralel se întoarce în sectorul 2 cu Neculai Onțanu