“Încă nu suntem în fața unor mișcări de masă care să dărâme Guvernul. Protestele sunt mișcări de fezandare a liderului PSD ca să fie mai drăguț în negocierile politice. Suntem la început de an electoral și Marcel Ciolacu stă prea bine, nu are competitor serios. Nicolae Ciucă nu este un contra-candidat serios. Dar poate devine sau, poate, în urma acestor necazuri care i se întâmplă lui Marcel Ciolacu la nivel național, PSD va fi de acord să meargă cu candidat comun la prezidențiale și liste comune cu PNL la parlamentare. PSD nu are interes, dar astfel de mișcări pregătesc un posibil interes”.

Miron Mitrea a făcut o analiză profundă a momentului politic la Realitatea Plus. Firul roșu al intereselor politice: candidat comun la prezidențiale și liste comune la generale ale Coaliției nășite de președintele, Klaus Iohannis. Pe această mișcare se conectează și interesele punctuale ale unor politicieni marginali, pe cale a pierde definitiv puterea și suportul partidelor politice importante, cum este cazul lui Nicușor Dan sau Victor Ponta. Fost lider sindical a explicat că sunt oameni specializați în provocarea haosului și tensiunii sociale. ”Nu o fac acum pentru prima data, au mai acționat și cu alte guverne.”

Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii sustine că micii producători agricoli și fermierii  au probleme serioase, au dureri profunde și vechi, dar de ele s-au agățat imediat interese politice dintre cele mai diverse. ”Piața goală cu un tractor protestatar reușit de Diana Șoșoacă aliată cu Nicușor Dan,  huiduielile la scenă deschisă recoltate de George Simion la descinderea printre protestatari sunt doar cele mai relevante situații pentru câtă politică știu potiecienii români. Atâta pot, atâta sunt capabili” a arătat Miron Mitrea.  Protestul cu un tractor și 11 oameni care dansează o sârbă  în Piață Constituției  este finalul de carieră politică a lui Nicușor Dan, disperat sa obțină susținerea PNL și USR pentru un nou mandat de primar.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentGabriela Firea denunță “dezastrul USR-PNL în Capitală”: Nu mai trebuie făcute experimente pe spatele bucureștenilor
Articolul următorJurnaliștii Realitatea PLUS, emisiuni maraton de Ziua Unirii – Alexandra Păcuraru, 4 ore alături de protestatarii de la Afumați