Echipa de cercetare MedLife s-a aplecat și asupra analizării coronavirusului care a instalat pandemia. Vineri, 26 iunie, MedLife a anunțat primele rezultate ale unui nou studiu.
În acest moment, este foarte puțin probabil ca pacienții care au trecut prin boală să se poată reinfecta, au concluzionat cercetătorii de la MedLife. În cadrul acestui nou studiu s-a pus un accent important pe mutațiile genei S, mutațiile careia se presupune ca ar permite virusului să infecteze oamenii care au trecut deja prin boală. Astfel, mutațiile identificate la pacienții din România arată că este puțin probabil ca virusul să poată reinfecta pacienții vindecați.
“Dincolo de evoluția acestei pandemii, suntem foarte mândri că într-un moment în care toate țările și-au închis granițele pentru a-și proteja resursele și infrastructura internă, o companie românească a reușit să desfășoare studii de o asemenea anvergură exclusiv cu specialiști și resurse locale, întreaga cercetare fiind făcută de divizia de cercetare MedLife, respectiv de specialiști români” a spus Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.
Prin cercetarea lor, specialiștii clinicii din București au obținut o serie de informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în România. Cercetarea a fost derulată integral cu resurse umane și operaționale locale și a implicat secvențierea genoamelor virusului din diferite regiuni geografice ale țării, atât de la pacienți asimptomatici, cât și simptomatici, transmite MedLife. Au fost secvențiate 53 de probe provenite din 7 orașe: București, Galați, Slatina, Suceava, Cluj, Focșani și Tulcea.
În perspectivă, MedLife își propune să monitorizeze constant prin secvențiere cazurile de SARS-CoV-2 din România pentru o mai bună caracterizare a virusurilor care circulă pe teritoriul țării.
“MedLife va monitoriza secvența recunoscută de anticorpi pentru a descoperi dacă pacienții care au trecut prin boală se pot reinfecta sau dacă sunt protejați de un eventual vaccin. Este foarte important să monitorizăm dacă virusul care circulă pe teritoriul României suferă mutații care să îl facă rezistent la vaccinurile și tratamentele care vor apărea” a spus Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.
Primul studiu a fost derulat de MedLife în aprilie a.c. și privea imunizarea naturală a populației. S-a constatat că sub 2% dintre români au dobândit imunitate natural pentru virusul SARS CoV2.
În acest moment compania are în derulare al patrulea studiu în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19 în cazul pacienților infectați. Potrivit reprezentaților companiei, primele rezultate vor fi comunicate în următoarele săptămâni, eșantionul folosit în acest studiu fiind mai mare decât cel folosit în studiul specialiștilor chinezi.
“O latură diferită este cea a infectărilor. În acest moment numărul infectărilor comunitare este într-o evidentă creștere. În fapt, în urma cu două săptămâni, deși se înregistrau zilnic sub 200 de cazuri, MedLife a luat legătura cu Ministerul Sănătății și Direcția pentru Sănătate Publică pentru a semnala iminenta creștere a cazurilor, bazată pe distribuția probelor pozitive, prin cazuri mai degrabă izolate decât focalizate, caracteristice răspândirii comunitare. Considerăm că mediul de afaceri, cu precădere marii angajatori, și administrațiile publice centrale și locale trebuie sa privească cu mare precauție relaxarea suplimentară a restricțiilor ce previn răspândirea bolii. Cu siguranță o eventuală creștere a numărului de testări și o adâncire a anchetelor epidemiologice va duce la identificarea unui număr mai mare al cazurilor respectiv la stingerea graduală a răspândirii comunitare. Există și o responsabilitate importantă a cetățenilor, a fiecărui individ, care ține de educație și de maturitatea socială. Avem o mare șansă ca țară să ieșim cu fruntea sus din lupta cu acest flagel” a declarat Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife Group.

“Salutăm intenția Ministerului Sănătății de a reduce numărul zilelor de internare al pacienților asimptomatici. Sunt cel puțin două motive importante: în felul acesta va scădea considerabil rezistența românilor de a se testa întrucât reprezintă o confirmare fermă a faptului că nu vor fi nevoiți să rămână spitalizați o perioadă îndelungată, detaliu extrem de important mai ales pentru angajatorii care au salariați în producție, și în plus, se va face o economie a numărului de teste necesare pentru monitorizarea pacienților asimptomatici vindecați, crescând în felul acesta numărul de teste alocate pentru anchetele epidemiologice”, a adăugat Mihai Marcu.

Articolul precedentAlfred Simonis, dezlănţuit: ați sacrificat TOT doar ca să vă umpleți voi buzunarele cu șpăgi de milioane de euro!
Articolul următorVIDEO INTERVIU EXCLUSIV LIVIU DRAGNEA, Episodul 2. Cum au fost Dăncilă și Stănescu manipulați de Servicii