Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus reținerea pentru 24 de ore a directorului general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu.

Acesta s-a folosit de acte false în privința studiilor sale și și-a modificat contractul de muncă prin 12 acte adiționale. Mai exact, Bratu a falsificat o diplomă de studii de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești fără să fi fost absolvent al vreunei facultăți din această Universitate

Bratu a fost clientul unei rețele care a pus pe piață peste 2.000 de diplome false! 

„Prin ordonanţa din ziua de vineri s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune, constând în aceea că în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

PICCJ arată că, prin faptele indicate, șeful de la Drumuri și Poduri Craiova a prejudiciat statul cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.

În dosarul în care fostul șef de la Compania de Drumuri Craiova a fost reținut pentru înșelăciune, anchetatorii au descoperit că Bratu a fost cercetat și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, într-un dosar record, cu 2.000 de diplome falsificate. 

Este vorba despre celebrul dosar al diplomelor falsificate în care se regăsește și numele lui Laurențiu Baranga, fost șef la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), o instituție aflată în subordinea Guvernului, scrie EVZ.ro. În acest dosar, început încă din anul 2009, pe lista procurorilor de la Sectorul 4 se numărau mai multe universități din țară: Universitatiea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatii de Vest din Timișoara, Universitatea Ecologică Bucuresti, Universitatea Romană de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București și Universitatea „Hyperion” București.

Acces ilegal la informații strategice

Bratu, „prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora”, susțin anchetatorii.

 

Articolul precedentISRAEL. Înainte de Paște, ZERO decese COVID. Aveau 8.000 de noi cazuri pe zi
Articolul următorBreaking News! Decizie de ultimă oră pentru Ion Iliescu luată de oamenii lui Iohannis