Stalian Ion dorește să desființeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), singura institutie din sistemul judiciar din care este eliminat factorul politic la numirea procurorilor. Ministrul Justiției fie nu realizează, fie asta își dorește, că va aduce apocalipsa în Justiție, spun magistrații. „Se alege eliberarea unui monstru care se va întoarce nu doar împotriva cetățenilor, ci și a oamenilor politici.

Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina au transmis o scrisoare deschisă către aleși, în care îi avertizează de consecințele lipsei unui sistem judiciar corect și complet:

„Nu acceptati stratageme perfide ori mere otravite… Singurele garantii pentru un act de justitie corect sunt deja in lege… Povara vremurilor nu demult apuse va poate apasa, in curand… Dupa judecatori, primii asupriti posibil veti fi chiar dumneavoastra… Sa va asumati ca alegeti sa eliberati un monstru ce-si va pune amprenta pe viata fiecarui judecator si pe destinul cetatenilor”

Judecatorii CSM lanseaza un strigat disperat pentru independenta justitiei

Gabriela Baltag si Evelina Oprina, judecatori, membri in Consiliul Superior al Magistraturii au adresat luni, 22 martie, o scrisoare tuturor parlamentarilor Romaniei, avand in vedere iminenta dezbatere si adoptare a proiectului de act normativ privind desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). ”Sunteti chemati sa decideti asupra pastrarii si, astfel, a intaririi independentei celor care infaptuiesc justitia in Romania. Votul pe care-l veti da va reprezenta nu doar o forma de respect fata de cetatenii care v-au acordat intreaga incredere, ci va constitui si o declaratie de credinta fata de tara intr-un moment ce poate fi unul al renasterii constiintei sau, dimpotriva, a pierzaniei. Nu puteti accepta compromisuri, nu aveti voie sa faceti niciun rabat de la principiile carora le-ati jurat credinta si pe care aveti obligatia morala de a le pastra nealterate in numele Adevarului, singurul ideal pe care-l slujim fiecare”, se arata in scrisoare semnata de cele doua judecatoare.

În susținerea celor doi magistrați vine și deputatul PSD Gabriel Zetea:

”Romanii au votat la referendum pentru libertatea justitiei si tot romanii au iesit in strada de fiecare data cand au simtit ca exista cea mai mica amenintare de control politic asupra justitiei. Ce vor sa faca, astazi, PNL si USR, prin desfiintarea SIIJ, este o ingerinta totala in justitie si eu, personal, am sa ma opun acestei proceduri. Am militat si voi continua mereu sa militez pentru independenta in justitie si sper ca romanii sa ia atitudine si de aceasta data”, a declarat parlamentarul social-democrat de Maramures.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentScandal în Guvern de la măsursa propusă de USR: De la ora 18, toată lumea în case!
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18:00 – Tepro Iași, o altă privatizare eșuată în România post-decembristă