Justiția binomului DNA-SRI. Un dosar celebru în care este inclus și fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a luat o întorsătură cel puțin interesantă, după ce magistrații au dat achitări în linie. Mai exact, 19 persoane au primit rezoluția că „fapta nu există”, desi DNA a susținut că acestea sunt delicvente.

 

Tribunalul Vrancea a dat 19 achitări într-un dosar întocmit de DNA Galați, în care se vizau fapte de abuz în serviciu, conflict de interese și fals. Instanța a primit documente și acuzațiile în octombrie 2014, în timpul primului mandat de procuror șef al DNA al Laurei Codruța Kovesi. Trebuie precizat că dosarul în care DNA a luat în prima instanța 19 achitari a fost instrumentat cu „sprijinul de specialitate al SRI”, mențiunea fiind făcută în comunicatul din august 2014, prin care DNA a anunțat reținerea lui Gheorghe Bunea Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, a fost achitat pentru cele două fapte de abuz în serviciu și conflict de interese pentru care fusese trimis în judecată.

Unul dintre cei trimiși în judecată în urmă cu 7 ani nu a mai apucat să-și primească sentința, de nevinovat, deoarece între timp a decedat.

Curtea de Apel Galați va pronunța sentința definitivă în acest dosar.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVA PLAC FILMELE SF?
Articolul următorAdio, vacanță! Noua măsură anti-COVID: Extinderea anului școlar!