Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, iar ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că va discuta în coaliția despre o sesiune extraordinară a Senatului.

Aceasta va avea loc săptămâna viitoare. Ministrul așteaptă ca partenerii de coaliție să își țină cuvântul și să voteze așa cum s-au înțeles, scriu cei de la G4media.

„E foarte important pentru mine ca odată cu desființarea secției să nu se creeze instituții care se provoace blocaje în actul de justiție. Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri foarte importante.

Pentru cei care care căutau argumente ca SIIJ să continue, e foarte clar ce ne spune Comisia de la Veneția: felicită autoritățile pentru inițiativa de deființare. Nu eeste un lucru nou, Comisia a criticat de la început înființarea SIIJ.

E nevoie de garanții suplimentare pentru magistrați? Răspunsul Comisiei e foarte clar: acele așa-zise garanții reprezintă niște imunități care ar arunca o umbră de îndoială asupra actului de justiție. Aceste garanții suplimentare sunt criticate foarte clar”, a spus ministrul Stelian Ion, citat de G4Media.

„Cum parlamentul a înființat această secție, tot el o poate desființa. Acest lucru nu poate fi neconstituțional. CCR confirmă acest lucru, că revine Parlamentului acest rol. Având toate aceste chestiuni lămurite, Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nici o grijă. Acesta e mesajul pe care îl voi transmite în coaliția de guvernare. Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ

Le solicit colegilor senatori să ia degrabă în discuție acest proiect de lege. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, se vor ridica mari semne de întrebare față de programul de guvernare. Având în vedere confirmarea din partea Comisiei de la Veneția, format din specialiști în drept constituțional, nu văd alte impedimente”, a mai spus acesta.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRafila îl egalează pe Iohannis în topul încrederii
Articolul următor6 angajați ai Apelor Române, trimiși în judecată din cauza fetei cu 5 ani de Master