Mai mulți parlamentari PNL au depus un proiect de lege, prin care cer să se desființeze Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) condus de către Ion Iliescu.

 

Astfel, fostul președinte al PSD, Ion Iliescu, a decis la cei 90 de ani să se retragă de la conducerea Institutului Revoluției Române. Președinte interimar este Alexandru Mironov, iar în alegerea unei noi conduceri va fi consultat și președintele Klaus Iohannis.

Alexandru Mironov l-a demis pe Gelu Voican Voiculescu, directorul general al IRRD, iar acest rol i-a revenit lui Ioan Savu.

Conducerea interimară a IRRD urmează să îl invite pe Klaus Iohannis la consultări în vederea pentru alegerii președintelui institutului și numirea directorului general. 

Imagine

”Până la consultarea Președintelui României, alegerea în funcția de Președinte și numirea Directorului General, sunt făcute cu caracter interimar.

Domnul Alexandru MIRONOV – București, a fost ales în funcția de Președinte al IRRD.

Colegiul Național, la propunerea Președintelui IRRD, Alexandru MIRONOV, îl eliberează din funcția de Director General pe domnul Gelu Voican VOICULESCU.

La propunerea președintelui IRRD, domnul Alexandu MIRONOV, Colegiul Național l-a numit în funcția de Director general al IRRD, pe domnul Ioan SAVU – Timișoara”, transmite IRRD.

“PSD și CCR s-au opus desființării Institutului Revoluției Române din 1989 (IRRD): ordonanța de urgență a guvernului PNL Orban, dar și legea de aprobare a OUG adoptată de actuala coaliție au fost declarate neconstituționale. Totuși, vocea revoluționarilor adevărați trebuie ascultată, iar memoria celor care au plătit cu viața libertatea noastră de azi trebuie respectată și această sinecură a “ILIEȘTILOR” să fie desființată.

Împreună cu colegii mei liberali Alina Gorghiu, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel și Cupşa Ioan, am depus azi o inițiativă parlamentară pentru desființarea prin lege a acestui Institut. Toate evenimentele organizate de la înființarea sa de IRRD au urmărit propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989, menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfășurate de organele de anchetă în Dosarul Revoluției”, scria pe Facebook, miercuri, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Laura-Iuliana Scântei (PNL).

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) este o instituție înființată prin Legea 556/2004 cu scopul de a cerceta istoria Revoluției Române. Finanțarea sa este asigurată din bugetul de stat, ca un subcapitol al bugetului Senatului (art.8 din Legea 556/2004).

Articolul precedentȘeful de la Drumuri și Poduri Craiova, săltat de mascați! Arestat pentru o faptă uluitoare
Articolul următorCe șmecher e! Dan Barna se dezice acum de „diamantul” Voiculescu. Declarații incendiare