Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu după ședința Comitetului Executiv de miercuri. „Luni vom fi cu totii prezenti la grupurile parlamentare si NU vom participa la votul de învestire a premierului Ludovic Orban și a Guvernului. Avem o motivare foarte clara: asteptam raspunsul Curtii Constitutionale, daca acelasi premier demis ramas interimar sa fie iar desemnat.

Și în ceea ce priveste OUG pe alegerile anticipate dar si anumite modificari de fond ale democratiei si in desfasurarea alegerilor… Colegii mei au considerat ca e inadmisibil sa vii cu asemenea modificari in aceasta Ordonanta de Urgenta, total neconstitutionala , la votul in orice circumscriptii indiferent daca esti in tranzit, e total neconstitutional. Bucurestenii sa-si aleaga, ceilalti in fiecare judet, nu avem cum este la prezidențiale sau parlamentare, europarlamentare. Vom avea discutii si cu celelalte partide. 

În acest moment, PSD este în Opozitie, nu mai detine majoritate in Parlament cu privire la acordarea voturilor  voturilor pe ordonante”, a spus Marcel Ciolacu miercuri seara, la Parlament.

Președintele PSD a vorbit si despre audierile ministrilor liberali. „La avizele din Parlament,  anumiti candidati ministri demisi au lasat PNL singurul sustinator…”.

Pe langa strategia pentru votul Guvernului Orban II, Marcel Ciolacu a anuntat cateva schimbari importante in statutul PSD. El a declarat ca la congres vor fi votate schimbări ale statutului PSD. Potrivit anuntului lui Ciolacu, se va modifica raportul de forte în Comitetul Executiv. Se deschide poarta pentru primarii oraselor resedinta de judet și pentru președintii Consiliilor Judetene.

Marcel Ciolacu, ANUNȚ-bombă despre schimbări în PSD. Cine va face parte din CEx

Articolul precedentLiderul PSD, Marcel Ciolacu, lansează un avertisment privind privatizarea sistemului de sănătate
Articolul următorPSD anunță că va susține dublarea numărului parlamentarilor din Diaspora