Liderul PSD nu va mai fi ca înainte candidatul la prezidențiale, a anunțat aseară Marcel Ciolacu la o emisiune de televiziune.

Viitorul candidat al PSD la Președinția României va fi stabilit în urma unor alegeri interne în partid, a mai spus el.

Președinția României va fi stabilit în urma unor alegeri interne în partid, a anunțat, joi, într-o emisiune la postul Antena 3, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a recunoscut că, pentru PSD, nu este acum o prioritate desemnarea unui candidat la Președinția României.

“Am anunţat pe toţi colegii mei că vom face o modificare la statutul partidului, vom face alegeri preliminare în interior, în fiecare filială judeţeană a partidului şi vom alege pe alte baze, în altă logică şi pe alte principii candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Este o competiţie pentru toţi colegii care doresc să acceadă la a fi candidat din partea PSD”, a explicat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, conducerea PSD pare a fi agreat și varianta ca, la următoarele alegeri pentru funcția supremă în stat, să fie susținut un “candidat apropiat PSD, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În partid se discută tot mai mult de susținerea lui Mircea Geoană pentru alegerile din 2024. O serie de lideri ardeleni ar paria pe Ion Aurel Pop, președintele Academiei Române, curtat și de AUR.

Practica alegerilor interne e uzuală în SUA, unde candidatul la președinție al Partidului Democrat se face prin convenții naționale. Cel mai bine situate joacă finala.

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu a primit doar vorbe în loc de PNRR de la premier
Articolul următorȘantajul lui Tolontan la Firea