Curtea Constituţională a decis că Ludovic Orban nu poate fi desemnat a doua oară ca prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. CCR a ajuns la concluzia luni că există un conflict constituțional între Președinție și Parlament. 

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul provocat de învestirea noului Guvern Orban II. Șeful statului va susține o declarație de presă la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE 15.00. CCR a decis că Orban nu poate fi desemnat încă o dată în funcția de prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. Astfel că votul de învestitură a Guvernului Orban II este incert.

Votul de învestitură a Guvernului în Parlament condus de președintele liberalilor putea avea loc  numai dacă se primește undă verde de la CCR. 

UPDATE 12.10. Ședința CCR s-a încheiat.

CCR a analizat luni dacă numirea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară de către președintele Klaus Iohannis este constituțională.

Curtea Constituțională a fost sesizată de PSD legat de nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier.

Cererile preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Preşedintele României şi Parlament au fost dezbătute de la ora 11.00. 

Articolul precedentMarius Budăi, la Realitatea PLUS: ”NU sunt în totalitate bani de pensii în buget”
Articolul următorDaniel Florea, semnal de alarmă: Prea s-a răspândit rapid în toată lumea ca să sperăm că pe noi ne va ocoli