Polițiști, grefieri, angajați din administrația publică și asistență socială, precum și salariați din sistemul de penitenciare au protestat astăzi în fața Ministerului de Interne și în fața sediilor prefecturilor din mai multe județe din țară. Este doar un avertisment, spun sindicaliștii, fiindcă vor continua protestele și după Revelion.

Oamenii sunt profund nemulțumiți pentru măsura luată de premierul Florin Cîțu, de înghețare a salariilor la nivelul din acest an. Grefierii reclamă că muncesc în condiții de pericol și le-au tot fost făcute promisiuni de majorare a salariilor. Același lucrur îl reclamă și polițiștii, și cei din regimul penitenciarelor, care muncesc în condiții deosebite. 

Printre protestatarii de la Ministerul de Interne s-a aflat și președintele sindicatului polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Acesta a făcut și o declarație presei, atătând că, deși polițiștii sunt în prima linie și în confruntarea cu infractorii, dar și cu o mulțime de persoane în timpul pandemiei, lor nu li s-a mărit deloc salariile în ultimii 3 ani. 
„Este cea mai mare bătaie de joc, în condițiile în care salariile polițiștilor nu au beneficiat de nicio mărire salarială în ultimii trei ani de zile. Și, de asemenea, vorbim despre salarii care sunt cele mai departe de grila din 2022, prevăzută de legea salarizării. Practic, suntem cea mai năpăstuită categorie socială, care n-a reușit prin combinații politice să-şi crească salariile în Parlament, nu am beneficiat de sporuri, și evident am fost în stradă în cele opt luni de zile de misiune pe durata pandemiei”. 

Sindicaliștii au anunțat că, tot ca o măsură de protest, vameșii ar putea să dea dovadă de exces de zel, iar polițiștii să fie excesiv de blânzi și să dea doar avertismente anul viitor. În plus, ar putea să refuze să iasă la patrulare și să acționeze doar în cazul apelurilor la 112. 
Săptămâna viitoare este programată o întâlnire la Ministerul de Interne cu ministrul Lucian Bode, care ar putea duce la dezamorsarea acțiunilor sindicale ale polițiștilor dacă se va găsi rezolvare pentru problemele existente.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Guvernul Țepelor i-a păcălit cu cinism pe copiii țării cu alocațiile
Articolul următorRealitatea.net, poziție de top în online-ul românesc și în luna decembrie