Nicolae Barbu, primarul oraşului Giurgiu, ales în 2016, sub sigla PSD, a anunţat că va pleca din partid şi că va candida din partea Pro România, el acuzând relaţii proaste cu “cuplul toxic, Marian Mina-Niculae Bădălău”.

„Uşor-uşor social-democraţia s-a depărtat de ceea ce înseamnă această doctrină şi acesta este motivul pentru care am anunţat că voi sprijini şi voi asigura suportul necesar acestei noi organizaţii, PRO România, care vine cu un suflu nou şi un concept politic făcut să asigure o schimbare în bine în social-democraţie în România, pe baze sigure, curate. În acest moment mă regăsesc în această organizaţie, am spus că susţin, sper să am aceeaşi susţinere atunci când îmi voi depune dosarul de candidatură pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu,” a declarat Barbu.

El susţine că a primit adrese şi de la Prefectură prin care i s-a comunicat că i s-a încetat mandatul, în condiţiile în care trece la alt partid. 

„Potrivit codului administrativ, un mandat al unui ales local se poate pierde la demisie sau când semnează o adeziune la un alt partid, iar la mine nu este îndeplinită niciuna dintre aceste condiţii. Poţi să susţii orice partid, poţi să fi fost pe listele unui partid, dar cu timpul să nu te mai regăseşti, nu datorită doctrinei, ci datorită oamenilor care acaparează acel partid pentru o anumită perioadă. Eu înţeleg că acum sunt supăraţi că le pleacă primarii, dar ar fi trebuit să se intereseze de aceşti primari, să vadă în timpul mandatului ce nevoi au şi să fie alături de ei”, a completat Nicolae Barbu.

Articolul precedentNicolae Onţanu va fi candidatul PSD la sectorul 2
Articolul următorCozmin Gușă: Vasile Dîncu va fi numit președintele Consiliului Național al PSD